ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

Στις 9 Αυγούστου και ημέρα Δευτέρα έγινε το τρίτο τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Αγ. Αθανασίου Τροβάτου με τεράστια επιτυχία αλλά και πολλές εκπλήξεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου παίρνοντας τα χαρακτηριστικά ενός αθλητικού τοπικού θεσμού, που από ότι φαίνεται την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. 
Οι αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν καλούσαν όλους τους χωριανούς κάθε ηλικίας  να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή και να διασκεδάσουν.
Από νωρίς το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου φρόντισαν τον στολισμό του γηπέδου  για το μεγάλο αυτό γεγονός.  Έτσι  όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν  στο γήπεδο. Παιδιά από όλο το χωριό προσέρχονταν στο χώρο με κάθε τρόπο.


Σε λίγη ώρα στο γήπεδο βρίσκονταν πάνω από 300 άτομα.Οι φωνές των παιδιών αντηχούσαν από άκρη σε άκρη, δείχνοντας την χαρά τους για το αθλητικό γεγονός. 
                     Τα πειράγματα μεταξύ τους έδιναν και έπαιρναν. 
 Στην μια μεριά του γηπέδου στήθηκαν 2 τραπέζια ώστε να μοιραστούν οι στολές(μπλουζάκι και σορτσάκι αθλητικό)(μια ευγενική προσφορά από τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ του ΤΟΥΡΝΟΥΑ Αβράμπο Γεώργιο Κάβα ποτών με έδρα την Θήβα και Ε.Λ.Ι.Ν. Αφοι Κόκαλλη  πρατήριο υγρών καυσίμων με έδρα το Σχηματάρι τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για αυτή τους την προσφορά) και έτσι συγκροτήθηκαν οι ομάδες από όλες τις ηλικίες. 

 
Διαιτητής ορίστηκε μετά από κλήρωση ο Καραγεώργος Σταύρος από τους νέους διαιτητές στα γήπεδα. Πριν όμως ξεκινήσουν τα παιχνίδια έγιναν τσουβαλοδρομίες.


Σ’ αυτές πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι οι οποίοι χάρισαν άφθονο γέλιο από τις τούμπες και τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα να αποσπάσουν θερμά χειροκροτήματα από όλους τους θεατές. Η θριαμβευτική είσοδο των ομάδων στο γήπεδο για την έναρξη του τουρνουά συνοδεύτηκε από το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που για μια φορά ακόμη η παρουσία τους ήταν συγκλονιστική.
Οι προπονητές των ομάδων έδιναν τις τελευταίες οδηγίες στους παίχτες τους για να νικήσουν.
Και ενώ η μάχη συνεχίζονταν στο γήπεδο, στην άκρη του γηπέδου όπου είχε στηθεί η ψησταριά  ξεκινούσε μια άλλη “μάχη”. Η μάχη για το πώς θα ψηθούν 800 σουβλάκια
  Το ψήσιμο ανέλαβαν οι επαγγελματίες ψήστες Αβράμπος Νίκος, Πάνος Γιόξας Κώστας κ.α. Σε λίγα λεπτά γύρω από την ψησταριά γινόταν πανικός.‘’Εδώ το καλό σουβλάκι’’, φώναζαν οι ψήστες και όσο η μυρωδιά απλωνόταν τόσο πλησίαζαν οι μικροί μας φίλοι για να πάρουν το μερίδιό τους.    

Όλα τα παιχνίδια του τουρνουά πρόσφεραν σε όλους τους φιλάθλους μεγάλες συγκινήσεις, επίσης και ο αγώνας μεταξύ των βετεράνων ποδοσφαιριστών που για μια ακόμη φορά έδειξαν την κλάση τους με τις περίτεχνες προσπάθειές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 
 Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή και στην μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού τουρνουά ποδοσφαίρου έπαιξε και η φωταγώγηση του γηπέδου με κολώνες και προβολείς.
Το περσινό αίτημα όλων των χωριανών για την φωταγώγηση του γηπέδου με την συνεργασία του Συλλόγου και του δήμου Αγράφων έγινε πράξη και έτσι το γήπεδο έχει το δικό του ρεύμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εκδήλωση. Σε όλη την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού κάθε μέρα και μέχρι αργά το βράδυ τα παιδιά έπαιζαν μπάλα στο γήπεδο δείχνοντας πως αξίζουν τέτοιες προσπάθειες γιατί γίνονται για το καλό όλων.

                      Οι Ομάδες του τουρνουά










                     Τα αποτελέσματα των αγώνων
Σάντα Τεό (Αγ. Θεόδωρος ) προπονητής  Τσατσαρώνης Βαγγέλης……1
Γόριορς (Μαχητές)  προπονητής  Ζωγράφος Γιώργος…………………........5

Α.Ε.Σ. Τροβάτου προπονητής Θεοδωρακάκος Γιώργος………4
Κάτω Μαχαλάς προπονήτρια Πόπη Κόκκαλη………………......…3

Α.Ο. Καβάκια προπονητής Αβράμπος Νίκος ………………....0
Ατρόμητος προπονητής Σαλαγιάννης Αλέξανδρος…………1



                                   ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Ατρόμητες προπονητής Κόκκαλης Κώστας…………….0
Άπιαστες προπονητής Αβράμπος Γιώργος……………..1

                                   ΑΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΑ
Αδίστακτοι προπονητής Κόκκαλης Κώστας …………...2
Ρεάλ Μαδρίτης προπονητής Φίλος Γιώργος…………...0

                                ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ύαινες προπονήτρια Κουτσολάμπρου Αγγέλα………..0
Τίγρεις προπονήτρια Δίπλα Πόπη…………………….........1

                                    Τελικός
 Γόριορς (Μαχητές)  προπονητής  Ζωγράφος Γιώργος…….1
Α.Ε.Σ. Τροβάτου προπονητής Θεοδωρακάκος Γιώργος…...…1

Τον τελικό κέρδισε η ομάδα Γόριορς με 2-1 στα πέναλτυ
                         
                                     Ομάδες Βετεράνων  
                     προπονητές αυτοί δεν χρειάστηκαν
                          Εδώ το σκόρ δεν έχει σημασία
                                     
  Μετά το τέλος των αγώνων έγινε η απονομή μεταλλείων σε όλες τις ομάδες καθώς και απονομή των κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες.                                      

                                           Οι Απονομές των μεταλλείων






Μετά το τέλος της απονομής ακολούθησαν χοροί και τραγούδια μια ευγενική  προσφορά από τον Μαργώνη Θανάση με τα ηχητικά του και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Αγράφων και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Μιχόπουλο Ευθύμιο για την επίπονη και μεγάλη προσπάθειά του για την ηλεκτροδότηση του γηπέδου. 
Τέλος να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον υπέροχο αυτό Τροβατιανό λαό, όπου στηρίζει κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται, απανταχού παρουσίας Τροβατιανών και στα μέλη  του Πολιτιστικού Συλλόγου,που με τον μεγάλο τους ενθουσιασμό και ζήλο διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία

Όποιος χωριανός επιθυμεί να αποκτήσει για ενθύμιο φωτογραφία-ες από το Τουρνουά  παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τα μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: