ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

* Γιάννης Ίβρος, ο πρώτος των πρώτων
Την δική του δυναμική παρουσία κατέγραψε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Γιάννης Ίβρος. Ο νυν Δήμαρχος Ποταμιάς, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, ανεδείχθη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου καθώς πρώτος και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας, συγκεντρώνοντας 898 ψήφους, Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθότι ο Γιάννης Ίβρος, χρόνια τώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει προσφέρει σημαντικό και δημιουργικό έργο. Αυτό το έργο αλλά και τον χαρακτήρα του Γιάννη Ίβρου επιβράβευσαν οι εκατοντάδες ψηφοφόροι του και τον ανέδειξαν πρώτο των πρώτων.


* Δυναμική υπήρξε η παρουσία του Νίκου Γεωργίου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Βίνιανης, δίνοντας ρεσιτάλ πολιτικού πολιτισμού, εξελέγη πανηγυρικά Δημοτικός Σύμβουλος, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί δεν κατέβηκε ο ίδιος για Δήμαρχος… Οι κινήσεις του στην υπόθεση της έδρας αλλά και η εν γένει παρουσία του το τελευταίο διάστημα αξιολογήθηκαν από το εκλογικό σώμα με τον καλύτερο τρόπο.

* Από τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους που τελικά εκλέχτηκαν στον Δήμο Βίνιανης, οι δυο είναι Κρεντιώτες. Πρόκειται για τον Δημήτρη Βούρτσα που βγήκε με τον Συνδυασμό του Δημήτρη Τάτση και τον Κώστα Μάκκα, που εκλέχτηκε από τον Συνδυασμό του Θοδωρή Μπαμπαλή. Στον Δήμο Βίνιανης όμως εξελέγη και ο νυν Δήμαρχος Νίκος Γεωργίου, που έχει επιτελέσει έργο στην Κρέντη και μάλιστα σημαντικό. Αν σε αυτούς προστεθεί και ένας 4ος Δημοτικός Σύμβουλος που εξελέγη εκτός Δήμου Βίνιανης και αναμένεται να δείξει για ξεχωριστούς λόγους ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρέντη, τότε πολλά θετικά μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η φωνής της Κρέντης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να είναι ισχυρή και ελπίζουμε και ανάλογα αποτελεσματική.

* Σημαντικό το γεγονός αλλά και απόλυτα λογικό ότι οι Φραγκίστες εξέλεξαν από έναν Δημοτικό Σύμβουλο, όπως επίσης η Παλαιοκατούνα και ο Τριπόταμος. Το ότι όμως κατάφερε για πρώτη φορά από την σύσταση των Δήμων να εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο και η πάλαι ποτέ κραταιά Επισκοπή, το γεγονός αυτό έχει ξεχωριστή σημασία…

*Στον Δήμο Φραγκίστας βέβαια είχαμε και την ισοπαλία μεταξύ της Όλγας Διώτη και του Νίκου Φούκα. Καλά πήγαν και οι δυο, όμως η παρουσία του κ. Φούκα έχει όπως και να το κάνουμε, τα δικά της ποιοτικά χαρακτηριστικά.

* Εκείνο που εντυπωσίασε στις εκλογές που πέρασαν είναι ότι εκλέχτηκαν πολλοί νέοι σε ηλικία Δημοτικοί Σύμβουλοι. Πρόκειται για το πιο ουσιαστικό στοιχείο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, που θέλω να πιστεύω ότι θα φέρει πολλά καλά στον τόπο μας. Μάλιστα οι νέοι αυτοί, που εκλέχτηκαν, όπως διάβασα στα βιογραφικά τους, οι περισσότεροι είναι μορφωμένοι και με ανάλογη παιδεία. Επιτέλους να δούμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, νέους, δραστήριους και δημιουργικούς ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και όχι για κουβέντες.

* Μεγάλη είναι και η επιτυχία της κ. Ελευθερίας Φραγκάκη να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καρπενησίου με τον Κώστα Μπακογιάννη. Έχοντας ισχυρούς και ικανότατους εσωτερικούς «αντιπάλους» η πρώην Δικαστής τα πήγε περίφημα και δικαιολογημένα τα χαμόγελα που μοίραζε μετά τις εκλογές.

* Σπουδαία και εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του Θύμιου Μιχόπουλου. Ο νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων, παρά τα τόσα που πέρασε λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, που έφτασαν μέχρι του σημείου να του κλονίσουν την υγεία, τα κατάφερε τέλεια και έτυχε της απόλυτης εμπιστοσύνης των Αγραφιωτών και όχι μόνο.

* Ουσιαστική και απόλυτα πετυχημένη η παρουσία του Νίκου Σουλιώτη δίπλα στον νέο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Ο γνωστός Πολιτικός Μηχανικός και κατασκευαστής, πέραν του ότι υπήρξε αποτελεσματικός στην συγκέντρωση ψήφων, προσέφερε και ένα άλλο ξεχωριστό χρώμα στην όλη διαδικασία.

* Σημαντικότατο το γεγονός ότι από την πλευρά των ηττημένων και στους 2 Δήμους εξελέγησαν ισχυρές προσωπικότητες και βαθύτατοι γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απ΄ αυτούς, πέραν των 3 εν ενεργεία Δημάρχων των κ.κ. Ίβρου, Σταμάτη και Παπουτσόπουλου στον Δήμο Καρπενησίου εξελέγησαν αντιδήμαρχοι καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν άλλη δυναμική στις συνθέσεις των νέων Δ.Σ.

* Υψηλού επιπέδου ήταν και οι παρουσίες των υποψηφίων Δημάρχων Καρπενησίου κ.κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη και Νίκου Σερετάκη στις εκλογές αυτές. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο σε αυτούς αλλά και στους συνεργάτες τους, για την άψογη πολιτική τους παρουσία όλο αυτό το διάστημα. Τώρα τι θα γίνονταν αν πήγαινε ο Δήμος σε 2ο γύρο και να σας το πω λίγη σημασία έχει.

* Σε κάποια όμως χωριά ο λαός μάλλον λάθεψε. Ανεξήγητο το φαινόμενο πως εκλέχτηκαν πρόσωπα που έχουν κάνει ζημιά αντί να προσφέρουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ΄ επέκταση στον τόπο. Εδώ δεν μπορώ να πω περισσότερα, ίσως κάποιος ειδικός θα μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα…

* Όμως αρκετά και από τα λεγόμενα μεγάλα κομματικά στελέχη, δεν κατάφεραν να εκλεγούν και αυτό το αποτέλεσμα έχει την δική του ερμηνεία. Όταν βλέπεις να μένουν έξω ονόματα που είχαν στα χέρια τους κομματικούς μηχανισμούς και υψηλές θέσεις, λες ότι εδώ κάτι συνέβη. Δεν συνέβη τίποτα. Απλά ο κυρίαρχος λαός, όλους αυτούς, τους βαρέθηκε και τους έστειλε σπίτι τους. Έτσι έκρινε και έτσι έπραξε και να είστε σίγουροι, ο χρόνος θα δείξει ότι ο λαός σε αυτή την περίπτωση δεν λάθεψε.

*Το υψηλότερο ποσοστό του στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Δημήτρης Τάτσης το σημείωσε στο Λογγίτσι αγγίζοντας το 96,15% και 100 ψήφους, έναντι 3,85% του κ. Μπαμπαλή που πήρε μόνο 4 ψήφους!!!

* Ο Συνδυασμός του κ. Μπαμπαλή το υψηλότερο ποσοστό του το σημείωσε στην Μαυρομάτα με 74,36% και 87 ψήφους έναντι 25,64% και 30 ψήφους του κ. Τάτση.

* Τα υψηλά ποσοστά που πήρε ο Συνδυασμός του κ. Μπαμπαλή στην Μαυρομάτα έχουν και την εξήγησή τους. Το 75% περίπου οφείλετε στο γεγονός ότι από το χωριό αυτό κατάγεται ο νυν Δήμαρχος Νίκος Γεωργίου αλλά και άλλα στελέχη, που έδωσαν ξεχωριστή μάχη για το τοπικό Συμβούλιο, όπως ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μακρής.

* Εντυπωσιακή εν τω μεταξύ ήταν και η παρουσία του Λάμπρου Τσιτσάνη στις Περιφερειακές εκλογές. Ο δάσκαλος, χωρίς μηχανισμούς και συστήματα έπιασε υψηλά ποσοστά δημιουργώντας σε κάποιους μεγάλο πονοκέφαλο. Όταν ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, έγραφε ότι ο Τσιτσάνης κατεβαίνει στον Δήμο Αγράφων, οι ίδιοι που σήμερα πονοκεφαλιάζουν, έκαναν τα πάντα για να βγάλουν τον κ. Τσιτσάνη εκτός παιχνιδιού. Ίσως τώρα και μετά από μια 2η ανάγνωση των αποτελεσμάτων, να θέλουν να ψελλίσουν, «ρε τι κάναμε», αλλά δεν το τολμούν…

* Το λέω αυτό γιατί αν δούμε τι πήρε ο δάσκαλος στους Δήμους Ασπροποτάμου και Απεραντίων, τότε πολλά θα μπορούσαν να συμβούν.

* Όμως πολύ καλή ήταν και παρουσία των κ.κ. Τσελεπή και Βασίλη Γούλα στο Ψηφοδέλτιο του Περγαντά. Ο Τάκης, με τους 1000 περίπου ψήφους που συγκέντρωσε, είχε συγκλονιστική παρουσία στις εκλογές αυτές, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας με τα 600 περίπου κουκιά που μάζεψε, την έκανε την ζημιά του και μάλιστα σε κανα – δυο περιπτώσεις, πάρα πολύ.

* Όσον αφορά τον Ταξιάρχη Σκλαπάνη, θεωρούμε ότι η πρωτιά του ήταν φυσιολογική και η εν γένει παρουσία του, απόλυτα επιβλητική στις εκλογές αυτές

* Από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Μπούρας σάρωσε κυριολεκτικά. Δυναμική και ηγετική παρουσία που δημιουργεί σοβαρές προοπτικές για τα όποια επόμενα βήματα του νυν Δημάρχου Αγράφων, παρότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν του έδωσε το θεσμικό ρόλο που τον δικαιούνταν. Θετικές όμως θεωρούνται και οι παρουσίες των κ.κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου, Βασίλη Θεοδωρόπουλου και Θανάση Γαλανού στις εκλογές αυτές, με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της η κάθε μια.

*Μεγάλο λάθος, που θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, θεωρείται η επιλογή συγκεκριμένων τύπων να προωθήσουν ως τοπικούς Προέδρους, πρόσωπα που δεν έχουν καμία επαφή με τα χωριά τους. Σε ένα μάλιστα χωριό η κίνηση να προωθηθεί και τελικά να εκλεγεί Τοπικός Πρόεδρος πρόσωπο που είχε να πατήσει στο χωριό αυτό από την εποχή που παντρεύτηκε, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ήθελα να ρωτήσω τον προφέσορα, όταν κοπεί ο δρόμος η δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα στο χωριό, θα έλθει ο εξ Αθηνών ορμώμενος να το λύσει ή ο μόνιμος κάτοικος του χωριού, που έχει μείνει στον τόπο του δημιουργώντας οικογένεια και φυλάσσοντας Θερμοπύλες χρόνια τώρα; Επειδή η απάντηση είναι γνωστή, θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου προς όλα αυτά τα λεγόμενα κομματικά στελέχη, απ΄ όπου και να προέρχονται, που έχουν φέρει τα χωριά μας σε αυτή την κατάσταση. Εσύ φίλε που μοίραζες τα ψηφοδέλτια έξω από το εκλογικό κέντρο για να μην σου φύγει κανένας ψήφος, ποιόν θα βρεις στο χωριό σου την ερχόμενη Κυριακή που θα το επισκεφτείς;

* Ας μην πανηγυρίζουν τόσο κάποιοι για την εκλογή του Καραμπά στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας. Δυστυχώς γι΄ αυτούς, είναι οι ίδιοι που προ καιρού έλεγαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί πλέον. Και όμως, ο ευρυτανικός λαός τους διέψευσε για άλλη μια φορά. Ας ετοιμαστούν τώρα, γιατί οσονούπω έρχεται και η σειρά τους.

* Τέλος ιδιαίτερα θετική για τον ίδιο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, χαρακτηρίζεται η εκλογή των κ.κ. Βαγγέλη Κατσιφού, Παναγιώτη Γκορόγια, Θεόδωρου Κατσιάδα και του Δημήτρη Τσιαμπόκαλου. Άπαντες οι προαναφερθέντες έχουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.
Αναρτήθηκε από Ευρυτανικός Παλμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: