Αστραπές και βροντές στον δήμο Αγράφων
Θύμιος Μιχόπουλος:"Eκτός ελέγχου η κατάσταση στον δήμο.
Ανύπαρκτος ο δήμαρχος Δ.Τάτσης.."
Έντονοι τριγμοί παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην παράταξη της δημοτικής Aρχής του Δήμου Αγράφων καθώς αρκετοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Τάτση διαφωνούν με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα στον δήμο και στρέφονται δημόσια πλέον εναντίον του.
Μετά τις καταγγελίες του μέλους της Οικονομικής επιτροπής κας Φουρλίγκα για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση άλλος ένας σύμβουλος,και μάλιστα Αντιδήμαρχος ,πήρε σειρά κρούσης εναντίον του Τάτση.
Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος σε επιστολή κόλαφος για τα τεκταινόμενα στο δήμο, καταγγέλλει και αυτός με την σειρά του για κακοδιαχείριση και έλλειψη συντονισμού  τον Δημήτρη Τάτση,μιλά για "ανύπαρκτο δήμαρχο"που διοικεί με προσωποκεντρικό μοντέλο αλλά και "αυλοκόλακες" .Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του Αντιδημάρχου σε φίμωση της καταγγελίας του απο Ευρυτανική εφημερίδα που όπως αναφέρει παραποίησε την αλήθεια.
 Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία του Αντιδημάρχου Αγράφων:

"ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων και μετά από μεγάλο προβληματισμό θεωρώ ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ενημέρωση με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση λύσης για την σωστή λειτουργία του Δήμου Αγράφων.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επέλεξα να συμμετέχω στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου και με την μακροχρόνια εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρούσα αυτονόητη την τήρηση των αρχών της νομιμότητας της διαφάνειας , της ισονομίας και των συλλογικών αποφάσεων για σωστή διοίκηση.
Εδώ και κάποιο διάστημα διαπιστώνω ότι τίποτα τελικά δεν είναι αυτονόητο και παρά το χρόνο ανοχής που έδωσα στο Δήμαρχο βλέπω την κατάσταση να επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Βασικούς λόγους για τους οποίους φτάσαμε εδώ θεωρώ τους παρακάτω:
1) Ανυπαρξία Δημάρχου. Καθημερινή η απουσία του από το Δημαρχείο, δύσκολη έως ακατόρθωτη η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Εμφανίζεται στο δημαρχείο μόνο στα συμβούλια και αντικαθίσταστε τις άλλες ημέρες από ανθρώπους μη εκλεγμένους της επιλογής του, έμμισθους, που τον υπακούουν τυφλά ακόμη και στα λάθη, εμποδίζοντας και τις δικές μου αρμοδιότητες ως Αντιδήμαρχος.
2) Η μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει επιφέρει τα περισσότερα προβλήματα στο Δήμο. Όπως για παράδειγμα τις καθυστερήσεις δημοπράτησης καυσίμων, προμηθειών, και πληρωμής μισθωμάτων ιδιωτικών μηχανημάτων. Η έλλειψη καύσιμων έχει ακινητοποιήσει τα μηχανήματα του Δήμου με αποτέλεσμα οι χειριστές μηχανημάτων, οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι και οι εργάτες να βρίσκονται καθημερινά στο δήμο, να πληρώνονται, χωρίς να μπορεί να προσφέρει ο καθένας τις υπηρεσίες του σύμφωνα με την αρμοδιότητα του.
 Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική κρίση που περνά η χώρα και ειδικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση γι’ αυτό και δεν περιμέναμε να έρθουν μεγάλα ποσά στο Δήμο μας εκτός από τις επιχορηγήσεις ( ΚΑΠ και ΣΑΤΑ). Είναι γεγονός όμως ότι αυτές οι επιχορηγήσεις αν και μειωμένες είναι αρκετές ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές ανάγκες των δημοτών μας λειτουργώντας σωστά και συλλογικά. Για παράδειγμα: στους καθαρισμούς πάσης φύσεως δρόμων, στη φροντίδα των ηλικιωμένων, στην υγεία, στην καθαριότητα, στη δημοτική συγκοινωνία στην ύδρευση κ.α..
3) Ως Δήμος δεν έχουμε σωστή λειτουργία των κυριοτέρων οργάνων όπως ορίζει ο νόμος. Δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα εκτελεστική επιτροπή. Συνεπώς αν και για τον τύπο έχουμε κάποιες αρμοδιότητες στην ουσία δεν μας επιτρέπεται να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση του δημάρχου παρά μόνο απαιτεί να εκτελούμε τις διαταγές του σαν να είμαστε άβουλα όντα χωρίς γνώμη, γνώση και ιδέες για τον τόπο μας.
 4) Τα τηλεφωνικά συμβούλια που ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου ομολόγησαν και οι συνταγές που ακολουθούν όπως την συμπλήρωση ενός θέματος σε δημοτικό συμβούλιο που με εμφανίζει ως εισηγητή του θέματος αυτού εν άγνοια μου θεωρώ ότι είναι κατάχρηση εξουσίας απέναντι και σε έμενα που του στάθηκα στο ακέραιο σε όλα τα πραγματικά συμβούλια. Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου θεωρώ πως δεν είμαι συνένοχος για την κατάντια του δήμου Αγράφων διότι με μεγάλο κόστος και απέναντι στην οικογένειά μου έδινα και δίνω καθημερινά το παρόν στο Δήμο για να συμβάλω στη σωστή λειτουργία του, πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες…..
Τέλος θα ήταν παράληψη μου να μην αναφερθώ στις καταγγελίες της κας Φουρλίγκα που θεωρηθήκαν βάσιμες και σωστές όπως αποδείχτηκε άλλωστε και από την περιφέρεια. Δεν πήρα άμεσα θέση, γιατί θεώρησα ότι σωστό ήταν να δώσω χρόνο στον Δήμαρχο να απαντήσει και να υπερασπίσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το Δήμο μας. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος ενώ είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την υπεράσπιση του εαυτού του δεν είχε όμως το δικαίωμα να αγνοήσει τους πάντες και τα πάντα δίνοντας έτσι την ευκαιρία εκτός του κ. Κατσιάδα που φώναζε σαν αντιπολίτευση άλλοτε σωστά άλλοτε λάθος εδώ και 1,5 χρόνο, να λυθεί η γλώσσα του κ. Μπαμπαλή που χωρίς να γνωρίζει ανθρώπους και πράξεις να στρέφετε εναντίων όλων αποκαλώντας μας ανίκανους και επικινδύνους βάζοντας μας στο ίδιο καζάνι.
 Με όλα τα παραπάνω εύκολη λύση θα ήταν για έμενα να παραιτηθώ και ας μην είναι του χαρακτήρα μου, σίγουρα όμως δεν θα ήταν λύση για τα προβλήματα που έχουν οι συνδημότες μου που χρόνια υπηρέτησα και επανειλημμένα με τίμησαν. Ελπίζω οι αρμόδιες αρχές να λάβουν υπόψιν τις απανωτές καταγγελίες και να ενεργήσουν άμεσα προς την κατεύθυνση της σωστής λειτουργίας του Δήμου Αγράφων, ακόμη και να βγουν από τη δύσκολη θέση οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει στο Δήμο και μη έχοντας άλλα εισοδήματα περιμένουν μέρα με τη μέρα να πληρωθούν!!!
Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο ρόλος της εφημερίδας Ευρυτανικός Παλμός στην οποία εγκαίρως έστειλα μέσω email την καταγγελία μου προς δημοσίευση , αντιθέτως να δημοσιεύει πως είχε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι κατέθεσα καταγγελία στην περιφέρεια και ακόμη ότι συναντήθηκα με τον κ. Τάτση και τα βρήκαμε, παραποιώντας την αλήθεια!!!
Όντως η συνάντηση αυτή έγινε υστέρα από πρωτοβουλία του ιδίου ο όποιος και με παρακάλεσε να αποσύρω τα όσα έγραψα. Φυσικά και δεν δέχτηκα κάτι τέτοιο. Έχω πλήρη γνώση των όσων λέω και γράφω καθώς επίσης τιμώ και σeβομαι την υπογραφή μου". 
                                                Για περισσότερα                  
                                  Πηγή Πρασιά Ευρυτανίας prassia-eyrytanias 

Δεν υπάρχουν σχόλια: