ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ


  Το Τροβατιανό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας στην πλατεία των Αγ.Θεοδώρων το Σάββατο 4 Αυγούστου 2007 . Ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων σε εκδήλωση του Συλλόγου μας μέχρι σήμερα πάνω από 900 άτομα παραβρέθηκαν . Οι προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. του  Συλλόγου  που δούλεψαν ακούραστα για την προετοιμασία της εκδήλωσης απέδωσαν .... 
... Ήταν φανταστικό και συνάμα συγκινητικό ένας τόσο μεγάλος αριθμός Τροβατιανών , κάθε ηλικίας από παππούδες μέχρι δισέγγονα έδωσαν το παρόν. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή και η υποδειγματική εξυπηρέτηση από την υπαίθρια ψησταριά ήταν   άψογη

  Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής που ο Σύλλογος διέθεσε δωρεάν για αυτή την βραδιά ανέβασε γρήγορα  το κέφι και ο χορός που ξεκίνησε νωρίς τελείωσε τα χαράματα της Κυριακής . Σε αυτόν τον ξέφρενο από κέφι και δυναμισμό χορό καμαρώσαμε τόσο τα 22 παιδιά που αποτελούσαν το χορευτικό  ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες όλα παιδιά από το χωριό μας  , όσο και το σύνολο των χωριανών και φίλων μας κυρίως νεώτερης γενιάς που κυριολεκτικά ξεφάντωσαν.
 Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους μας ο χορός του αιωνόβιου συνταξιούχου ιερέα μας του σεβαστού Παπά Πέτρου Νταλλή . Ευχάριστη έκπληξη η ρίψη βεγγαλικών που φώτισαν τον έναστρο  Αυγουστιάτικο Τροβατιανό ουρανό .

       Στη γιορτινή μας βραδιά έδωσαν το παρόν ο νυν Βουλευτής Ευρυτανίας Καρανίκας Ηλίας , ο τότε Βουλευτής μας Τσιαμάκης Δημοσθένης , οι Αντινομάρχες Ευρυτανίας Χρυσικός Δημήτριος και Τσιώλης Δημήτριος , ο Δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό δήλωσε πως θα συνεχισθούν οι τσιμεντοστρώσεις εντός των οικισμών του χωριού μας , καθώς και ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επέκταση της ασφάλτου από το Πετρίλο μέχρι τουλάχιστον τα Τρία Σύνορα .

Επίσης παραβρέθηκαν ο πολιτευτής Μπομπουλής Κων/νος , ο Νομαρχιακός σύμβουλος  Ευρυτανίας Ζήκας Δημήτριος , Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Καμαρέτσος , ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Παρθένης Πέτρος ,ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγράφων Μιχόπουλος Ευθύμιος , οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Θηβών  Γουρνής Ιωάννης (ο οποίος εκ μέρος του Δήμου Θηβών δήλωσε ότι θα προσφέρει στο σύλλογο 500,00 ευρώ)  , Δήμου Σχηματαρίου Κόκκαλης Νικόλαος , Χόντζιας Ηλίας και Βρούβας Σπυρίδων , Δήμου Αγράφων Χαλιμούρδας Δημήτριος και Τσιώλης Βασίλειος, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τροβάτου  Ντάλλης Λάμπρος οι πρόεδροι και μέλη  των Πολιτιστικών  Συλλόγων  Πετριλιωτών Καραμπάς Στυλιανός  , Αγράφων Γατής Λάμπρος , Δένδρου Σωτηρίου Δημήτριος, Κουστέσας  Στούμπος Ιωάννης και ο εκπρόσωπος Πανευρυτανικού  Συλλόγου Νταλλής Σταύρος
      Χωρίς αμφιβολία τα ανταμώματα του Συλλόγου μας πάνε από το καλό στο καλύτερο .Του χρόνου να είναι ακόμη καλύτερο

                     

                    
                           

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ
Γράφει ο Πολύζος .Γ. Παναγιώτης
Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συλλόγου μας , η ετήσια συνεστίαση του αποτελούσε σημαντικό κοσμικό γεγονός για όλους τους χωριανούς μας. Ήταν πάντοτε μια καλή ευκαιρία χωριανοί και συγγενείς να βρεθούμε μεταξύ μας ( κάτι που στις μέρες μας δυστυχώς κατάντησε πολυτέλεια ) να μιλήσουμε , να φάμε , να πιούμε ένα ποτήρι κρασί , να χαρούμε και να χορέψουμε  μαζί.Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά φέτος με την πρώτη συνεστίαση του συλλόγου μας για το 2007 στις 27 Ιανουαρίου  .Με πρωταγωνιστές τους Τροβατιανούς της Βοιωτίας , χωριανοί μας από την Αττική , την Καρδίτσα και την Αιτωλοακαρνανία , έδωσαν το παρόν σε μια μεγάλη και πολύ επιτυχημένη γιορτή , από αυτές που το Δ.Σ του συλλόγου μας αποδείχτηκε πως ξέρει να διοργανώνει  Μια γιορτή από αυτές που δεν θέλεις να τελειώσουν
Η τεράστια αίθουσα του κέντρου μόλις και μετά βίας χώρεσε τους πλέον των 700 Τροβατιανών και φίλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Την εκδήλωση ξεκίνησε το χορευτικό αποτελούμενο από παιδιά του χωριού μας .Για άλλη μια φορά καμαρώσαμε τα βλαστάρια μας ντυμένα με Σαρακατσάνικες παραδοσιακές ενδυμασίες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Ήταν πολύ συγκινητικό .
 Στη συνέχεια το Δ.Σ αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους , βράβευσε όλα τα καταγόμενα από το χωριό μας παιδιά , που τις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι. της χώρας .Ήταν μια αξιέπαινη χειρονομία του Συλλόγου μας που συνέβη για πρώτη φορά. Καλό πτυχίο σε όλα τα παιδιά .
Από τους Δημοτικούς μας παράγοντες του Δήμου Αγφράφων έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος μας  Κο  Μπούρας  Χρήστος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κο Μιχόπουλος Ευθύμιος .Από το τοπικό μας συμβούλιο του Τροβάτου ο Κο Ηλίας Καλογερογιάννης . Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του ,ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τους Τροβατιάνους που στις εκλογές τον εμπιστευτήκαν για μια ακόμη τετραετία . Τελειώνοντας τόνισε πως οι εκλογές τελείωσαν και από εδώ και πέρα όλοι μαζί θα πρέπει να εργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των χωριών και του Δήμου Αγράφων συνολικά.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Κο Γεωργίου Ευάγγελος , ένας άνθρωπος που έμπρακτα έχει μέχρι σήμερα βοηθήσει το Σύλλογο μας , το χωριό μας και το Δήμο Αγράφων . Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές της Ν.Δ. Κο Γιαννάκης Μιχάλης και του Π.Α.Σ.Ο.Κ.  Κο Ακριβάκης Αλέξανδρος και Κο Τόγιας Βασίλειος  ,ο Νομαρχιακός Σύμβουλος  Βοιωτίας Καράμπελας Ιωάννης , οΓενικός Δ/ντης του λογηστηρίου του κράτους Φούκας Ελευθέριος καθώς και μέλη  Πολιτιστικών Συλλόγων Περτιλιωτών , Βραγγιανιτών , Δενδριωτών ,Κουστέσας ,Επινιανών και Σαρακατσαναίων Θηβών
Στο σερβίρισμα το προσωπικό του καταστήματος εξυπηρετικότατο , τα εδέσματα εξαιρετικά και το κρασί έρευσε άφθονο .Στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της βραδιάς ή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τραγουδιστή τον συγχωριανό μας Αλέκο Κάλλη ανέβασε το κέφι στα ύψη . Στην ευρύχωρη πίστα του κέντρου πολυάριθμες παρέες χόρεψαν με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες .
Για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου η υπέρ προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. είχε θεαματικά αποτελέσματα .Εξακόσια πενήντα δώρα συγκεντρώθηκαν για την λαχειοφόρο .Όλοι οι λαχνοί πουλήθηκαν με αξιόλογο όφελος για το Σύλλογο.
Ευχάριστο θέαμα παρουσίαζε το ντεκόρ της αίθουσας με τα εκατοντάδες αιωρούμενα πάνω από τα τραπέζια λευκά και κόκκινα μπαλόνια με το όνομα από τη μια πλευρά του Συλλόγου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΩΝ  και από την άλλη το όνομα της χορηγού εταιρείας   « ΤΟΥΟΤΑ ΔΡΟΜΕΑΣ » Θήβα – Λιβαδειά . Πολλοί φεύγοντας τα πήραν μαζί τους για ενθύμιο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Συλλόγου μας. Μακάρι να είμαστε όλοι καλά και να απολαμβάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις .