«Ο Δρόμος είχε την δική του ιστορία…..»

Μια θετική έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Τροβάτου το διήμερο της γιορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Μια έκπληξη που φάνταζε οφθαλμαπάτη-ως το νερό στις οάσεις της ερήμου. Τα πρώτα μέτρα ή καλύτερα χιλιόμετρα ασφάλτου είναι γεγονός στην περιοχή του Τροβάτου.
Το έργο κατασκευής της ασφαλτόστρωσης από το εκκλησάκι του Αγ.Ραφαήλ-Νικολάου-Ειρήνης μέχρι τον Κάτω Μαχαλά έγινε πράξη...

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής ο επισκέπτης ,ο ταξιδιώτης ,ο Τροβατιανός «βλέπει» άσφαλτο στο χωριό μας. Αναμφίβολα έργο σημαντικό ,τόσο για την ανάπτυξη του χωριού μας ,όσο και γενικότερα για την αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της περιοχής Ας ενσκύψουν στο πρόβλημα της αναπτυξιακής πορείας του «Καλλικράτειου» ,πλέον, δήμου Αγράφων και ας δούνε χωρίς παρωπίδες την συνέχιση του οδοποιητικού έργου ,τόσο από το Τροβάτο προς Άγραφα και της διασύνδεσης όλων των χωριών των Αγράφων ,όσο και από το Πετρίλο προς το Τροβάτο.

                                                                                                    

Η ασφαλτόστρωση και η σωστή συντήρηση του δρόμου δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο. Δημιουργεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ,ανεβάζοντας τον πήχυ του βιοτικού επιπέδου της περιοχής.



Βλέποντας τις φωτογραφίες ,ο μόνος μάρτυρας κατασκευής του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, για κάποιον που δεν είχε την τύχη να το δει ή καλύτερα να τον «πατήσει-περπατήσει»,καλούμε την διευρυμένη τοπική πολιτική αλλά και πολιτειακή ηγεσία του δήμου Αγράφων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συνεχίσει το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου. Ο τόπος μας έχει ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου για την ανάπτυξή του ,την πρόοδο των χωριών του αλλά και των μονάδων αυτών ,των πολιτών του.

                                                                    Το Δ.Σ του Συλλόγου

1 σχόλιο:

τασος καλλης είπε...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΑΣΦΑΛΤΟς ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑς ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟς ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ....!!!!ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!! 1)ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΕΝΩ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΕς ΚΟΙΝΟΤΗΤΕς ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΕς ΠΕΡΙΚΟΠΕς ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΙΕς ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ???ΕΝΩ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓ ΡΑΦΑΗΛ,ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΜΑΧΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ!!!!!ΓΙΑΤΙ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΜΑΓΑΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟς???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟς ΤΗς ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΡΥΘΡΟ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟς ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ????ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΒΑΣΙΜΑ ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΤΙς ΑΤΕΧΝΙΕς ΚΑΙ ΤΙς ΠΑΡΑΛΗΨΕΙς.ΒΕΒΑΙΑ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑς ΕΞΗΓΕΙΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΙς 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΣΑ ΝΑ ΨΑΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς,ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙς ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΑΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕς..!!!!!!!Ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΦΕΤΕΙΝΟς ΧΕΙΜΩΝΑς,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟς ΚΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΗ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗς ΛΕΞΕΩς!!!!!!!ΓΕΡΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ,ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥς,ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΙΔΕΕς, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑς,ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΗ ΕΝΑς ΤΟΠΟς ΑΝΤΑΞΙΟς ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑς ΤΟΥ...!!!!ΑΥΤΟ Ας ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑς,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ,ΔΙΑΜΟΝΗς ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑς, ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΤΟΜΕΙς,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΟΥ....!!!!ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ....ΚΑΛΛΗς Τασος τ ΧΡΙΤΟΦΟΡΟΥ....