ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τροβάτου 
εύχεται σε ολους τους 
Τροβατιανούς και φίλους 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε ότι:




Ολοκληρώνεται σιγά σιγά ένα μεγάλο κομμάτι της ανακατασκευής του εσωτερικού χώρου του ιερού ναού Αγ. Δημητρίου Τροβάτου το «Ιστορικό Καμάρι», όπως αναφέρεται από όλους. Της εκκλησίας με τη μεγάλη ιστορία αλλά και της εκκλησίας που μέσα της φυλάει τον Τίμιο Σταυρό...


Δείτε και το σχετικό βιντεάκι από την μεταφορά των πραγμάτων από την εκκλησιαστική επιτροπή στον Αγ. Δημήτριο αλλά και πως έχει διαμορφωθεί το εσωτερικό του Ναού στις 17 Απρίλη 2011


Μετά από την προσεκτική εργασία και γυάλισμα του τέμπλου της εκκλησίας, όπου ήρθε στην επιφάνεια η τέχνη και η επιμέλεια με το οποίο είχε κατασκευαστεί, 
σειρά πήρε το δάπεδο του ναού.







Ξηλώθηκε η πέτρα και τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο μια μια όπως ήταν τοποθετημένη και μέσα. Γυαλίστηκε και ανατοποθετήθηκε στο δάπεδο πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και με την στενή επίβλεψη της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Αγαπητοί χωριανοί.

Πιστεύουμε ότι με τις κατάλληλες και μελετημένες ενέργειες, σύντομα αυτό το ιστορικό καμάρι θα το καμαρώνουμε όλοι. Όχι μόνο εμείς οι Τροβατιανοί αλλά και όλοι οι πιστοί που θα το επισκέπτονται.

 Όλοι μας λοιπόν πρέπει να συμβάλουμε ώστε να μαζευτούν χρήματα για την ολοκλήρωση των έργων της εκκλησίας. 




3 σχόλια:

ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ τ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ είπε...

Ερχομαι και εγω, απο την θεση του Εκκλησιαστικου Επιτροπου,να σας ευχηθω Καλο Πασχα.Δεν ειμασται ουτε κανουμε τους ηρωες.Αλλα πρεπει επιτελους ν'αναδειξουμε την Θρησκευτικη και Πολιτιστικη μας Κληρονομια.Αρκετα χρονια ηταν εγκατελειμενα και παραμελιμενες ολες οι Εκκλησιες και τα Μοναστηρια του Χωριου μας.Οντως οπως βλεπεται και στο video,με αντιξοες καιρικες συνθηκες,πριν καν περαση μηχανημα ν'ανοιξη το δρομο,και με πολυ χιονοπτωση,ανεβασαμε τις καινουργιες καρεκλες τα νεα,καινουργια προσκυνηταρια,Του Αγιου Δημητριου και Του Τιμιου Σταυρου,αφου πρωτα καθαριστηκε προσεχτηκα ο Ναος,ωστε το Πασχα να ειναι ετοιμη η Εκκλησια για την Ανασταση.!Με τη βοηθεια Του Αγιου και Του Τιμιου Σταυρου,ολοκληρωσαμε το στοχο μας.!!!Ας παψουν λοιπον καποιοι μεμσιμηροι συγχωριανοι μας,να προσπαθουν να αμαυρωσουν ολοι αυτην την προσπαθεια,που με τη βοηθεια ολων μας, καταφεραμε να φτασουμε ως εδω!!!Εχουμε πολυ δουλεια ακομα να κανουμε, και δεν θα μας σταματηση κανεις.!!!!εχουμε τη συμπαρασταση του χωριου,και 2-3 ατομα δεν θα καταφερουν να φρεναρουν το εργο που εχουμε ξεκινηση.!!!!!

ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ τ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ είπε...

Επειδη τα σχολια που κανω και οι επισυμανσεις μου, ενοχλησαν η ισως ενοχλησουν καποια ατομα,αισθανομαι την αναγκη, να ζητησω συγνωμη αν εθιξα η προσβαλα με τα λεγομενα μου ατομα του χωριου μου.αλλα επειδη παντα λεω την αποψη και τη γνωμη μου,επωνυμα και οχι ανωνυμα,και περιφερομενος στα καφενεια δεξια και αριστερα,αναφεροντας παντα το ονομα μου,θα ηθελα οποιον εθιξα η προσβαλα,να με ρωτηση γιατι εγραψα ο'τι εγραψα και να του δωσο την απαντηση.!Λογοκρισια σε μια δημοκρατικη υποτιθεται ιστοσελιδα ενος Συλλογου,τον οποιον υπηρετησα οικοιωθελος και αφιλοκερδος,δεν πρεπει να γινεται.Πιστευω οτι πρεπει να αγκαλιαζη ολες τις αποψεις και ιδεες, αρκη να μην ειναι υβριστικες και προσβλητικες για τον καθε χωριανο και φιλο.!!μετα απο αυτην την επισυμανση εγω προσωπικα δεν θα ξαναγραψω στη ιστοσελιδα,και ζητω απο τον δημιουργο της, να αφαιρεση ολα τα σχολια μου και το συγκεκριμενο που αναφερομαι σημερα!!!Ευχαριστο πολυ για το χωρο που διεθεσαν ολον αυτον τον καιρο,και ζητω και παλι συγνωμη αν δεν αντιπροσωπευω τα ιδεωδη του Συλλογου,και για να μη στεναχωρησουμε καποιους,φημωνουμε την αποψη ενος Τροβατιανου.Σας ευχαριστω πολυ..!!!!

ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ τ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΒΑΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΗ ΚΑΘΕ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΩΔΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.ΤΟ ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ πατηρ ΗΛΙΑ ΝΑΣΙΩΚΑ.ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΨΑΛΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΟΝ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΧΟΡΩΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΗΛΙΑ ΝΑΣΙΩΚΑ.