"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"
Όλοι μας ανεξαιρέτως σήμερα περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές. Το φάσμα της κρίσης μας σκεπάζει όλους και χωρίς διακρίσεις. Ζούμε και κινούμαστε σε ένα ζοφερό κλίμα χωρίς να υπάρχει φώς στο τούνελ. Και αυτό το λιγοστό φως που βλέπουμε στην άκρη του δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Κατά μια ερμηνεία είναι το φως που θα μας βγάλει από το σκοτεινό αδιέξοδο και κατά την άλλη ερμηνεία είναι το φως του τρένου που έρχεται κατά πάνω μας. Οι Έλληνες και ειδικότερα εμείς οι Σαρακατσάνοι ανέκαθεν είμαστε λαός που έχει περάσει από πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις...
...Είμαστε μια "ράτσα διαλεχτή" όπως λέει και το τραγούδι. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είναι ενωμένος και δυνατός ξεπερνάει τα πάντα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις βγάζουμε αν θέλετε τις πιο σπάνιες αρετές μας.

Ξαναγυρίζουμε πίσω στις οικογένειές μας, στους συγγενείς μας, στο χωριό μας, στις ρίζες μας.
Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε ο πιο σημαντικός και ο κυριότερος κρίκος, το όργανο επικοινωνίας
με τους Απανταχού Τροβατιανούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η εφημερίδα μας «Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» να συνεχίσει να εκδίδεται και να μπαίνει στα σπίτια των χωριανών μας.
Η εφημερίδα μας εκδίδεται ανελλιπώς από το 1980, εδώ και 32 συνεχή έτη. Για κανένα λόγο τούτες τις δύσκολες ώρες, τούτες τις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να σταματήσει η έκδοσή της.
Ο τόνος δεν είναι απλά δραματικός.  Είναι πραγματικός αλλά και ουσιαστικός.
Θέλουμε και πρέπει να συλλέγουμε μηνύματα και να τα εκπέμπουμε γραπτώς.
Θέλουμε να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά γεγονότα.
Θέλουμε και επιβάλλεται με λίγα λόγια να επικοινωνούμε μεταξύ μας.
Άλλωστε η επικοινωνία είναι αναγκαία συνθήκη της σημερινής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των χωριανών και των παιδιών μας.
Η Τροβατιανή επικοινωνία, η σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή πληροφοριών (κοινωνικά γεγονότα),η ανάλυση ιστορικών γεγονότων ζητούν και επιβάλλουν την συνέχισή της προς χάρη του αναγνωστικού της κοινού.
Όπως αναφερθήκαμε και στα προηγούμενα φύλλα, η παύση της ταχυδρομικής ατέλειας, αλλά και οι συνδρομές που λαμβάνουμε δυστυχώς από λίγους, καθιστούν πολύ δύσκολη την συνέχιση της εφημερίδας μας «Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ». Η συνέχιση της έκδοσής της ζητά την στήριξη ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Αυτή η ελάχιστη οικονομική ενίσχυση των 10 ευρώ θα στηρίξει την προσπάθεια όλων μας για την συνέχισή της και περαιτέρω αναβάθμιση του πανέμορφου χωριού μας.
Η εφημερίδα μας «Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» με την προηγούμενη μορφή της (έγχρωμη και οχτασέλιδη) είναι πλέον απαγορευτική.
Θα συνεχίσει να βγαίνει ασπρόμαυρη και τετρασέλιδη ώστε να πέσει όσο γίνεται το κόστος της έκδοσής της.
Μέσα από την εφημερίδα μας σας παρακαλούμε και πάλι όπως στείλετε την συνδρομή σας είτε με ταχυδρομική επιταγή στην διεύθυνση του ταμία η οποία είναι Αβράμπος Γεώργιος οδός Χατζηδούρου Τέρμα Τ.Κ. 32 200 Θήβα ή μέσω Τράπεζας στον υπ αριθ. 0026-0146-73-0101584374 λογαριασμό Eurobank που διατηρεί ο Σύλλογος. 
 Όπου έμπρακτα πλέον ο καθένας μας θα βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επιβίωσης της εφημερίδας.  
Μην ξεχνάμε ότι όλες οι κινήσεις– δράσεις, η έκδοση της εφημερίδας, η δημιουργία της ιστοσελίδας, τα Ανταμώματα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι εκδηλώσεις του Τιμίου Σταυρού αλλά και άλλες εκδηλώσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή.  
Την ανάδειξη και αναβάθμιση του πανέμορφου χωριού μας, αλλά το πιο σημαντικό να γυρίσουμε εμείς και τα παιδιά μας ξανά στις ρίζες, στα ήθη και έθιμά μας που πιστεύουμε πως μόνο έτσι θα αντέξουμε στα δύσκολα χρόνια που έρχονται για όλους μας.
Ας είμαστε λοιπόν ενωμένοι και προπάντων αισιόδοξοι για το μέλλον.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροβάτου 

1 σχόλιο:

ΕΝΑΣ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ