ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ
Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, κύριοι διοργανωτές, εκλεκτοί επίσημοι. Αγαπητοί συχωριανοί, φίλοι και επισκέπτες.

  Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου σας καλωσορίζω σε τούτο το πνευματικό συμπόσιο. 
Η έναρξη σήμερα από το χωριό μας, του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, αποτελεί συνέχεια της επιτυχούς προσπάθειας της Πανευρυτανικής Ένωσης να αναδείξει την τοπική ιστορία, αυτή την φορά των Αγράφων.

        Σας καλώ να συνταξιδέψουμε  και να παρακολουθήσουμε να φωτίζονται προς τα πίσω, πολλά και άγνωστα σημεία της ζωής του τόπου μας και όσων έζησαν πριν από μας . Ένα φως που θα μείνει μια σημαντική παρακαταθήκη  για τους νέους που ξανάρχισαν να επιστρέφουν και να δίνουν ζωή στα χωριά μας, μα και για τις επόμενες γενιές.
      Ας αποτελέσει αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγραφή της Ιστορίας των Αγράφων, το ξεκίνημα για παρόμοιες διοργανώσεις  .
    Ας μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του.
    Ας ενώσουμε τους κρίκους της Ιστορίας και να τους διατηρήσουμε ενωμένους .
    Ας θυμηθούμε οι παλιότεροι κι ας μεταφέρουμε και εμποτίσουμε με αυτές τις μνήμες τους νεότερους.
    Ας υπερασπιστούμε αυτόν τον τόπο που αγαπάμε.
    Ας είμαστε ενεργοί και συμμετέχοντες είτε σε ατομικές, είτε σε συλλογικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες για την ανάδειξη και πρόοδο των χωριών μας, της γενέθλιας γης μας
    Τελειώνοντας εύχομαι να ολοκληρωθεί με επιτυχία το τριήμερο συνέδριο και ευχαριστώ όλους όσους κοπίασαν για αυτό,  αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: