Τροβατιανό Αντάμωμα 2014

 Με την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου έγινε στις 2 Αυγούστου 2014 το Τροβατιανό Αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος


Η πανέμορφη πλατεία Των Αγίων Θεοδώρων, που όμοιά της δεν υπάρχει, γέμισε ασφυκτικά από Τροβατιανούς και φίλους. 
Πάνω από 950 άτομα και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις μέρες αυτές δεν πτοήθηκαν και έβαλαν την δικιά τους σφραγίδα σε αυτή την εκδήλωση.



Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Κόκκαλης Λάμπρος, πλαισιωμένος από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και καλωσορίζοντας τους  παρευρισκόμενους τόνισε πως δεν πρέπει η οικονομική κρίση να μας αποτρέψει από την παράδοση και την ιστορία μας. πρέπει να προσπαθήσουμε και επιβάλλεται να την κρατήσουμε ζωντανή.



Το φάρμακο είπε χαρακτηριστικά είναι η αλληλεγγύη  μεταξύ μας.


Τόνισε επίσης ότι ο σύλλογος προέβη στην αγορά τραπεζοκαθισμάτων, για τις ανάγκες των εκδηλώσεων του συλλόγου, αλλά και για κάθε κοινωνικό γεγονός που γίνεται στο χωριό μας. H ενοικίασή τους κάθε χρόνο, ήταν οικονομική αιμορραγία για τον σύλλογο. Η αποθήκευσή τους έγινε στην αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού στην οποία τοποθετήθηκαν καινούρια πόρτα και παράθυρα και στο μέλλον θα αλλαχτεί και η σκεπή της.

Στην συνέχεια αφού ευχαρίστησε τους συγχωριανούς μας για την οικονομική βοήθεια ώστε να αποκτήσει ο σύλλογος τις πρώτες Σαρακατσάνικες  παραδοσιακές φορεσιές 
και τόνισε χαρακτηριστικά πως ότι  κάνει ο σύλλογος το κάνει μόνο για το συμφέρον του χωριού και των χωριανών του.


 Δίνοντας συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αγράφων Μπαμπαλή Θεόδωρο αλλά και τους συνεργάτες του, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πολιτιστικός σύλλογος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται για το καλό του τόπου και προτάσεις έχουμε είπε αλλά και την θέληση  να βοηθήσουμε για να πάει μπροστά ο τόπος. 
Στην συνέχεια ο δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος πήρε τον λόγο και 


αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο για την πρόσκλησή του είπε πως τα πράγματα στον δήμο είναι πολύ δύσκολα και είπε χαρακτηριστικά πως θα χρειαστώ την  βοήθεια όλων σας ώστε να κάνουμε κάτι καλό γι’ αυτόν τον τόπο.

Στην συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στα παιδιά που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το έτος 2013 – 2014.






Το μικρό χορευτικό του συλλόγου άρχισε τον χορό κερδίζοντας   το θερμό χειροκρότημα  και τον ενθουσιασμό όλων.




Οι πρωταγωνιστές του προξενιού που έγινε στο περσινό αντάμωμα μας εξήγησαν γιατί και πώς  χάλασε. Το συμπέρασμα ήταν ότι χάλασε για το σαμάρι. 

Όμως τι κι αν χάλασε το προξενιό το κέφι για χορό δεν έσβησε και το μεγάλο χορευτικό μας ξεσήκωσε όλους 


και μαζί με τους τραγουδιστές Γιάννη Γκόβαρη, Σταύρο Τσαλάγκα και Πόπη Καραμπά το γλέντι κράτησε ως το πρωί.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσες και όσους βοήθησαν για να παρουσιαστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο φετινό αντάμωμα και κυρίως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που για μια ακόμη φορά 
έβαλε την δική του σφραγίδα στο Τροβάτο και στο Τροβατιανό αντάμωμα.
Καλό Χειμώνα σε όλους και καλή αντάμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: