Η γιορτή Του Τιμίου Σταυρού στο Τροβάτο 2014

Το εορταστικό διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου
2014  για την Ύψωση Του Τιμίου Σταυρού  του προστάτη του χωριού μας ήταν και η τελευταία εκδήλωση  του φετινού καλοκαιριού στο Τροβάτο.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε πάρα πολύ κόσμο να έρθουν και να προσκυνήσουν Τη Χάρη Του Τιμίου Σταυρού...

...Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου παραμονή της γιορτής, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου μετά τον Μέγα Εσπερινό έβρασαν την παραδοσιακή φασολάδα που θα προσφέρονταν την επόμενη μέρα στον κόσμο ενώ παράλληλα προετοίμασαν τα πράγματα για το πανηγύρι που θα ακολουθούσε.













Την έναρξη των 2ήμερων εκδηλώσεων  έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τροβάτου Κόκκαλης Λάμπρος, καλωσορίζοντας τους χωριανούς και φίλους που με την παρουσία τους για μια ακόμη φορά έβαλαν την δικιά τους σφραγίδα και σε αυτή την εκδήλωση, λέγοντας ότι οι προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας ώστε το πανέμορφο χωριό μας να το αγαπήσουν τα παιδιά μας ακόμη περισσότερο και όχι μόνο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι στόχοι είναι μεγάλοι και οι καιροί πολύ δύσκολοι.

Όμως πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.































Αναφέρθηκε στην  αγορά τραπεζοκαθισμάτων του συλλόγου που θα χρησιμοποιούνται για τις διάφορες εκδηλώσεις αλλά και για κάθε κοινωνικό γεγονός που γίνεται στο χωριό, αλλά και για την αλλαγή σκεπής που χρειάζεται το κτίριο της αποθήκης του αγροτικού συνεταιρισμού.

Τόνισε επίσης ότι σιγά σιγά το λαογραφικό μουσείο Τροβάτου θα γίνει πραγματικότητα  αλλά και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία θα υλοποιηθούν με πρόγραμμα και μεθοδικότητα.

Όλοι μαζί, τόνισε χαρακτηριστικά μπορούμε να τα υλοποιήσουμε.

 Ότι κάνουμε είπε, το κάνουμε πάντα για το συμφέρον του χωριού και των χωριανών και να είστε σίγουροι ότι η κάθε οικονομική βοήθεια και προσφορά γίνεται και θα γίνεται έργο, θα πιάνει τόπο όπως αποδεικνύεται περίτρανα τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον D.J του συλλόγου μας Μαργώνη Θανάση που

θα μας παίξει δωρεάν μουσική ώστε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι. 
Τον ακούραστο ψήστη του συλλόγου μας ‘’τον γιατρό της πείνας’’ όπως τον αποκαλούμε  Φωλιά Απόστολο.


Την Καραγεώργου Τούλα την Καραγεώργου Γρηγορία  την Μαργώνη Αγγελική και την Σταυρούλα Αντωνίου για τις νοστιμότατες πίτες που έφτιαξαν και πρόσφεραν για το αποψινό γλέντι.

Όλες και όλους όσους βοήθησαν για τις 2ήμερες αυτές εκδηλώσεις και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και από καρδιάς όλους εσάς τους χωριανούς και φίλους που για μια ακόμη φορά με την συγκλονιστική σας παρουσία και φέτος στις εκδηλώσεις  που διοργάνωσε ο σύλλογος, βάλατε για μια ακόμη φορά τη δική σας σφραγίδα στο Τροβάτο.

Το γλέντι το ευχαριστήθηκαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Την επόμενη μέρα της εορτής Της Ύψωσης Του Τιμίου Σταυρού πλήθος πιστών ήρθαν να προσκυνήσουν Την Χάρη Του και να ζητήσουν Την βοήθειά Του. 












Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον περιφερειάρχη Αριστείδη Τασιό 

και από τον πρόεδρο του συλλόγου Κόκκαλη Λάμπρο
Αμέσως μετά έγινε η αρτοκλασία και στο τέλος τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους νηστίσιμα εδέσματα προσφορά του συλλόγου.



















Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε  όλους τους χωριανούς και φίλους που συγκλόνισαν για μια ακόμη φορά με την παρουσία τους και την βοήθειά τους ώστε και αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν μεγάλη επιτυχία.

Και του χρόνου όλοι μαζί να βρεθούμε και να προσκυνήσουμε Την Χάρη Του.

Ας είναι μεγάλη η Χάρη Του Τιμίου Σταυρού και ας προστατεύει τους Τροβατιανούς όπου και αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: