Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος

Ο Β' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος, εξελέγη π από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου. Ο Αρχιμ. Γεώργιος θα είναι από αύριο ο δεύτερος κατά σειρά Μητροπολίτης Καρπενησίου, μετά την παραίτηση του πρώην Μητροπολίτη  Καρπενησίου κ. Νικολάου η οποία έγινε αποδεκτή από την Ιερά πΣύνοδο.


Ως γνωστόν, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου συνεστήθη για πρώτη φορά το 1979, καθώς μέχρι τότε η Ευρυτανία ανήκε εκκλησιαστικά στην πάλαι ποτέ ενιαία Μητρόπολη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας.
Το Σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε τον Αρχιμ. Γεώργιο Ρέμπελο με 62 ψήφους, ενώ στην διαδικασία του τριπροσώπου έλαβε 63 ψήφους.
Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη που το έδειξε καθώς και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξε.
Στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος έλαβε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των Μητροπολιτών, ενώ μετέβη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη όπου ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα.
Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/03/2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ KAΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. 
Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. 
Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995.
Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.
Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β’ Γραμματεύς –Πρακτικογράφος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον νέο Μητροπολίτη

Προς: Τον Μητροπολίτη Καρπενησίου Σεβασμιότατο κ. Γεώργιο

Σεβασμιότατε,
Ως Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος  , ερμηνεύοντας τα εκκλησιαστικά αισθήματα των συγχωριανών του Τροβατιανών ,σας εύχεται συγχαρητήρια και δύναμη στην ανάληψη των νέων καθηκόντων σας που απορρέουν από την θέση του Μητροπολίτη.
Ολόψυχα το Τροβατιανό  εκκλησίασμα σας εύχεται επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεται.
Η εμπιστοσύνη μας στο προσώπό σας θα είναι ουσιαστική και έμπρακτη, καθώς παρ’ότι τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας ,υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι διακαώς επιθυμούν την  πρόοδο και την αλληλεγγύη στον τόπο τους.

                                                   Με σεβασμό και εκτίμηση
                                 Το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου

  Δεν υπάρχουν σχόλια: