Από την απερχόμενη εκκλησιαστική επιτροπή

Ως απερχόμενη εκκλησιαστική επιτροπή Τροβάτου, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας του χωριού μας  ‘’ΟΝΟΣΤΑΛΓΟΣ’’ θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό του έργου που κάναμε για τις εκκλησίες  και τα μοναστήρια του χωριού μας, τα οποία πρέπει να προστατέψουμε και να αναδείξουμε...
...Θα θέλαμε να τονίσουμε, πως χωρίς την αμέριστη βοήθεια, καταρχήν,  των συγχωριανών μας αλλά και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου , δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά πράγματα.
    - Επισκευή δαπέδου του ναού.
    - Τοποθετήθηκε καινούρια πέτρα στην είσοδο του ναού.
    - Αντικαταστάθηκαν τα κάγκελα της εισόδου της εκκλησίας με καινούρια.
    - Τοποθετήθηκαν δύο νέες πόρτες ασφαλείας στην κεντρική είσοδο αλλά και  στην   πλαϊνή είσοδο.
     - Αγοράστηκαν νέες καρέκλες για την εκκλησία.
     - Καθαρίστηκε το τέμπλο, μπήκε ειδική θήκη - προσκυνητάρι αλλά και περίβλημα στον Τίμιο Σταυρό, σιδεριά προφύλαξης του Τιμίου Σταυρού.
      - Έγινε μεγάλη εικόνα του Αγίου Δημητρίου, και κατασκευάστηκαν  ντουλάπια στο άλλο μισό μέρος του ναού.
      - Tοποθετήθηκε  λούκι έξω στον προαύλιο χώρο για την προστασία από τα νερά της βροχής, και έγινε ειδικός διάδρομος για να μπορούν οι συγχωριανοί μας, με κάποιες ιδιαιτερότητες να έχουν πρόσβαση χωρίς πρόβλημα.
     - Κατασκευάστηκαν καινούριες  τουαλέτες για τις ανάγκες των χωριανών και επισκεπτών.
     - Ανακαινίσθηκε εκ θεμελίων το μνημείο πεσόντων στον προαύλιο χώρο του Ναού
     - Ήδη γίνεται  πλακόστρωση στα πεζούλια έξω από τον ναό,  με πρόγραμμα και σχέδιο ανάπλασης για  πλακόστρωση του προαύλιου χώρου του ναού.
     - Από διάφορες δωρεές των πιστών τοποθετήθηκαν ψαλτήρι, στασίδια, κουρτίνες, καλύμματα για την Αγία Τράπεζα
     - Αγοράστηκε καινούρια  σόμπα.
     Τελευταία αγοράστηκε και τοποθετήθηκε καινούρια μικροφωνική για να ακούγεται σωστά η θεία λειτουργία και μέσα και έξω από το ναό  

Τοποθετήθηκαν ντουλάπια για την αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων, με πολλές δωρεές των πιστών έγιναν αγιογραφίες στους τοίχους και συνεχίζεται το ενδιαφέρον και από άλλους ώστε να τελειώσει και αυτό το κομμάτι. 
Στο πρόγραμμά μας ήταν να αντικατασταθούν οι δύο πόρτες της εκκλησίας όπως αρμόζουν στην κεντρική εκκλησία του χωριού.


Στο μοναστήρι Της Παναγίας, λόγω του ότι ανήκει στην υπηρεσία της αρχαιολογίας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, παρόλα αυτά φτιάξαμε την εικόνα της Κοίμησης Της Θεοτόκου, την επενδύσαμε με ασήμι και τοποθετήθηκε σε νέο προσκυνητάρι.

Στην εκκλησία Των Αγίων Αποστόλων:
Τοποθετήθηκαν πόρτα και παράθυρο αλουμινίου.
Στο ιστορικό εκκλησάκι Του Αγίου Γεωργίου:
Στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται στην έξοδο του χωριού μας προς Τρίδεντρο, προχωρούν και εκεί οι εργασίες πορτοπαράθυρα κ.α.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους χωριανούς και φίλους που παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να γίνουν όλα αυτά τα πράγματα και έργα στο χωριό μας. 

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου για την τεράστια βοήθειά τους, αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 6 χρόνια της θητείας μας ως εκκλησιαστική επιτροπή. 
Πιστεύουμε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η συνεργασία πάνω σε αμοιβαία βάση εμπιστοσύνης των προσώπων, χωρίς καχυποψίες, σκοπιμότητες και αυτοπροβολής των προσώπων. 
Πιστεύουμε ότι μεγάλο κεφάλαιο για το χωριό μας είναι ο παπάς ο οποίος θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για τις όποιες παραλήψεις και λάθη κάναμε, και να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της  νέας  εκκλησιαστικής επιτροπής.


Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό που χτίστηκε μέχρι τώρα από όλους τους χωριανούς.    
 
   Η απερχόμενη εκκλησιαστική επιτροπή.
                

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: