Εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στο Τροβάτο στις 14 Σεπτεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2018 η Ύψωση Του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Τροβάτο Ευρυτανίας όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου συνεπικουρούμενου του πατρός Κωνσταντίνου Κουτσουπία και του πατρός Ηλία Καναβού.

                                          
Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής και μετά τον Μεγάλο Εσπερινό, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου, οργάνωσαν το πανηγύρι, με την παρουσία πολλών χωριανών και φίλων,(περίπου 150 άτομα) και το γλέντι κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μουσική και ο χορός ήταν δωρεάν για όλους
                                
                                 
                                   

                                  
                                  
                                 
Ταυτόχρονα με το γλέντι στα καζάνια έβραζε η παραδοσιακή φασολάδα που θα διανέμονταν την επόμενη μέρα στους παρευρισκόμενους από τα μέλη του συλλόγου.
Την επόμενη μέρα ανήμερα της εορτής Του Τιμίου Σταυρού, έγινε η θεία λειτουργία με την παρουσία πλήθος κόσμου, από τις γύρω περιοχές αλλά και από Αγρίνιο (ήρθαν 2 πούλμαν), ακολούθησε η αρτοκλασία.
Στην συνέχεια έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από τις τοπικές αρχές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφεριάρχης  Τασιός Αριστείδης απο το Δήμο Αγράφων ο Αντιδήμαρχος Κίτσιος Γεώργιος , απο τον Δήμο Τανάγρας ο Δήμαρχος Περγάλιας Βασίλειος και απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροβάτου ο Πρόεδρος Κόκκαλης Λάμπρος  και εψάλη ο εθνικός ύμνος.
Μετά τον εκκλησιασμό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους νηστίσιμα εδέσματα (φασολάδα, ελιές και χαλβά) στο προαύλιο της εκκλησίας.

Με τις 2ήμερες εκδηλώσεις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2018, για την εορτή της Ύψωσης Του Τιμίου Σταυρού, στον Κάτω Μαχαλά και στο Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Τροβάτο, έκλεισε και η αυλαία του φετινού καλοκαιριού για το αγαπημένο μας χωριό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις : Αντωνίου Σταυρούλα, , Αντωνίου Αγγελική, Ζιώγα Βάσω Καραγεώργου Γρηγορία, , Κόκκαλη Λίτσα, Κόκκαλη Βάσω,Μουστάκα Χρυσούλα  Πολύζου Στέλλα, Γεωργίου Αρετή, Γεωργίου Αγγελική, Μαργώνη Αγγελική  για τις νόστιμες  πίτες και γλυκά που πρόσφεραν στον κόσμο την παραμονή της εορτής καθώς και τους: Κωστούλα Θοδωρή που πρόσφερε τα ψωμιά, τον Χρήστου Γιώτη και Γεωργουδέλη  Κων/νο  που πρόσφεραν τα λαχανικά καθώς επίσης και τον Μαργώνη Βαγγέλη για την πολύτιμη βοήθειά του.
Φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μαργώνη Σάκη με τα ηχητικά και την μουσική του, που πρόσφερε σε όλους μας την παραμονή 

























Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Βασίλη Αργύρη για τις καταπληκτικές φωτογραφίες που μας έδωσε να δημοσιεύσουμε από την γιορτή Του Τιμίου Σταυρού στο Τροβάτο. 
Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες, Τροβατιανούς και φίλους που μας τίμησαν με την  παρουσία τους που για μια ακόμη φορά ήταν συγκλονιστική, δείχνοντας έτσι τον δρόμο της επιτυχίας και το τι προσμένει και θέλει από την εκδήλωση αυτή. 
Χρόνια Πολλά σε όλους Τροβατιανούς και φίλους. 
Ο Τίμιος Σταυρός να μας φυλάει, να μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία και ευχόμαστε να είμαστε πάλι εδώ του χρόνου όλοι στο μέτρο.