ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


Φέτος, το καλοκαίρι στο όμορφο χωριό μας πέρασε ευχάριστα και ξέγνοιαστα.

 Πολλοί χωριανοί μας προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους στο πανέμορφο Τροβάτο και πραγματικά ανταμείφτηκαν και με το παραπάνω. Το μάτι δεν χόρταινε αυτό το καταπράσινο τοπίο, αυτό το καταπράσινο πέπλο το οποίο είχε ντύσει τα βουνά μέχρι τις κορυφές τους, με τα πολλά τρεχούμενα νερά, αλλά και τα μεγάλα πλατάνια που ένοιωθαν το γάργαρο νερό να δροσίζει τις ρίζες τους  αγαλλίαζαν και μαζί με τα πανέμορφα έλατα έκαναν ένα μαγευτικό τοπίο λες και ήσουν σε κάποια άλλη χώρα.

Αγαπητοί χωριανοί  το Τροβάτο μας δίνει απλόχερα τις φυσικές ομορφιές και τις χάρες του, μας δίνει το οξυγόνο του και την ηρεμία την οποία αναζητούμε. Πρέπει εμείς να το εκμεταλλευτούμε και να το νιώσουμε είτε με βόλτες στο ποτάμι στην Πιασμένη Γή να κάτσουμε κάτω από τον παχύ ίσκιο των πλατάνων και στον ίσκιο από τα τεράστια έλατα, να πάμε μια πορεία σε μια βουνοκορφή μικρή ή μεγάλη να δούμε από ψηλά το πανέμορφο χωριό μας, να επισκεφτούμε τις εκκλησίες μας (δόξα το θεό έχουμε πολλές και με μεγάλη ιστορία) και να καθίσουμε στα παγκάκια τους και να νιώσουμε την μοναδική ηρεμία και αγαλίαση της ψυχής μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου κάνει ότι μπορεί ώστε εμείς οι Τροβατιανοί πρώτα από όλα να αγαπήσουμε το χωριό μας, να εκτιμήσουμε  τον θησαυρό που έχουμε στα χέρια μας και να τον εκμεταλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο, να τον επενδύσουμε  στα παιδιά μας.


Τα τελευταία 4 χρόνια γίνονται  μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του χωριού μας. Είναι συγκινητικό οτι όλο και περισσότεροι χωριανοί μας είναι αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες (Ανταμώματα, Τουρνουά ποδοσφαίρου, πορείες στην Πιασμένη Γή, Βιβλίο, γιορτή Του Τιμίου Σταυρού, κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας)  βοηθώντας ενεργά αλλά και συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος με θέρμη και ενθουσιασμό.



Όμως είναι απορίας άξιον και αυτό πρέπει να το πούμε και να γίνει γνωστό σε όλους τους χωριανούς  πως οι μοναδικοί οι οποίοι ποτέ δεν έχουν βοηθήσει τον Σύλλογο σε τίποτε και το ενοούμε αλλά φέρνουν πάντα αντιρρήσεις και στέκονται εμπόδιο  σε ότι και αν έχει προτείνει ο Σύλλογος είναι οι Τοπικοί Άρχοντες.  Αυτούς που τους φηφίζουμε και πρέπει να προσπαθούν για το κοινό συμφέρον και για το συμφέρον του χωριού μας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι για την αγορά και προώθηση του μεγαλύτερου πνευματικού έργου για το χωριό μας, του βιβλίου «ΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»  στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στον Δήμο Αγράφων ο μοναδικός σύμβουλος που έφερε αντίρρηση για την προώθησή του ήταν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του χωριού μας.

Στα τόσα χρόνια το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας δεν τόλμησε και δεν αξιώθηκε να πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις για την βελτίωση έστω κάποιων στοιχειωδών πραγμάτων για το χωριό μας, παρά η μοναδική απόφαση νούμερο 1 που πήρε ήταν να αποτρέψει την πρωτοβουλία  του Πολιτιστικού Συλλόγου να τοποθετήσει τουαλέτες στην άκρη της πλατείας, με την ανοχή βεβαίως του Δήμου Αγράφων, αναγκάζοντας τον Δήμο να αγοράσει άλλες τουαλέτες και να τις τοποθετήσει κάτω από την πλατεία αλλά και το χειρότερο είναι ότι δεν τις καθάρισαν ποτέ. Ενώ θα ήταν προτιμότερο και σωστό να τοποθετηθούν οι τουαλέτες αυτές στον Κάτω Μαχαλά  μιας και εκεί  υπάρχει μεγάλο πρόβλημα 


Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει στην δικαιοδοσία του Δήμου Αγράφων ένα σπίτι το οποίο χρησιμοποιείται ως Ιατρείο αλλά και πιο παλιά ως κοινοτικό γραφείο. Είναι κρίμα αυτό το σπίτι να μην συντηρείται από κανέναν και να μην χρησιμοποιείτε την στιγμή μάλιστα που στο χωριό μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από δωμάτια για την φιλοξενία επισκεπτών αλλά κυρίως ατόμων που συμβάλουν θετικά στο χωριό μας π.χ. ο παπα-Νασιώκας του οποίου ο Σύλλογος μέχρι τώρα πλήρωνε για την φιλοξενία του. Γιαυτό τον λόγω εδώ και  3 μήνες έχουμε στείλει στον Δήμο Αγράφων επίσημο έγγραφο ώστε το σπίτι να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο και να αναλάβει την συντήρησή του για γραφεία του Συλλόγου και για την φιλοξενία του παπα-Νασιώκα και γιατί όχι να υπάρχουν και κάποια έσοδα από την διαμονή επισκεπτών.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αγράφων μετά από συμβούλιο που έγινε ήταν θετικός στην παραχώρησή του αλλά ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ εκρεμεί ακόμη μέχρι σήμερα η απόφαση του τοπικού συμβουλίου του δικού μας χωριού, και έτσι ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο.
Ή τόσο πολύ δουλειά έχουν και δεν έχουν προλάβει να συνεδριάσουν ή δεν θέλουν να παραχωρηθεί στον Σύλλογο για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν.



Αγαπητοί Τροβατιανοί, αγαπητοί φίλοι.
Όλα τα χωριά γύρω μας έχουν να επιδείξουν και κάτι στο χωριό τους ένα μνημείο, ένα αξιοθέατο το οποίο που θα τραβήξει τον επισκέπτη τον τουρίστα ώστε σιγά σιγά να πάρει ανάπτυξη ο τόπος τους. Μεγαλώσαμε στο Τροβάτο και το έχουμε αγαπήσει, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι σε όλα τα χρόνια που πέρασαν το χωριό μας έχει μείνει πολύ πίσω σε όλα. Βλέπουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες τόσα χρόνια το μόνο που έχτισαν ήταν το συμφέρον τους και τίποτε άλλο.

Πρέπει να γκρεμιστούν τα τείχη που υπάρχουν και τούτο εξαρτάτε μόνο από εμάς τους Τροβατιανούς.



Ως Πολιτιστικός Σύλλογος πιστεύουμε ότι πρέπει η μεγάλη πέτρινη αποθήκη που υπάρχει στο κάτω μέρος της πλατείας των Αγ. Θεοδώρων  είναι κρίμα να σαπίσει και να πέσει αλλά να γίνει το κεντρικό σημείο του χωριού μας και να δημιουργηθεί ένα πνευματικό κέντρο, να στεγαστεί εκεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μας από διάφορα αντικείμενα της παράδοσής μας και φωτογραφικό υλικό δηλαδή να γίνει ένα μουσείο αντάξιο των Τροβατιανών.

Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μαζί με όλους τους χωριανούς μας να βάλουμε γερές βάσεις για όλες αυτές τις σκέψεις και προτάσεις και να παραμερίσουμεαγνοήσουμε αυτούς τους 3-4 παράγοντες που θέλουν την στασιμότητα καθαρά και μόνο για το δικό τους συμφέρον.

Ελπίζουμε η νέα διοικητική μεταρρύθμιση να φέρει ένα νέο αέρα και φρέσκιες ιδέες που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας και το χωριό μας, ώστε και εμείς σαν Σύλλογος να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους να συνεννοούμαστε και να συζητάμε τις διάφορες προτάσεις των χωριανών μας.



Με τις κατάλληλες συνθήκες και τον γόνιμο διάλογο μπορούμε και εμείς να συνεχίσουμε και να προσφέρουμε τα μέγιστα στο πανέμορφο χωριό μας.

Αλλιώς με διαφορετικές συνθήκες η συνέχιση της προσφοράς μας από την θέση του Δ.Σ του Συλλόγου θα είναι αδύνατη

Να ξέρετε πάντα ότι Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΩΝ     

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε την καλή δουλειά...πολύ όμορφη και η νέα σελίδα!

foititopoulo είπε...

keep going!!!!we love our village!!!

tasos είπε...

ολοι μαζι πρεπει να δωσουμε το παρων για να μπορεση και παλι το ΤΡΟΒΑΤΟ να παρη τη μορφη και την αξια που του ταιριαζη.!!!!να καταλαβουν μερκοι-μερικοι να οτι δεν ειναι κτημα τους το ΤΡΟΒΑΤΟ,ανοικη σε ολους μας,και εχουμε και εμεις λογο για τα πεπραγμενα.!!!!ειτε το θελουν ειτε οχι,ετσι θα γινη!!!!Αρκετα ανεχτηκαμε και καναμε υπομονη με μερικα ατομα,τελος!!!!!!!!!!!