Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου στην Αλίαρτο Βοιωτίας  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου
Το μαγαζί του συγχωριανού μας Μπαμπάτσικου Βασίλη γέμισε ασφυκτικά  από (περίπου 150 άτομα) Τροβατιανούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για να γιορτάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος.
  



Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Κουτσολάμπρος  ο οποίος  καλοσώρισε τους Τροβατιανούς και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία για την νέα χρονιά
Τόνισε πως η απόφαση του Συλλόγου ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη γίνεται πράξη και φέτος έγινε στην Αλίαρτο όπου το Τροβατιανό στοιχείο είναι έντονο
Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Παπα- Κώστας Τσιώλης από τα Βραγγιαννά  και το φλουρί το βρήκε  η Παναγιώτα Κούτη,  και κέρδισε ένα σταυρό προσφορά του Συλλόγου. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Μιχόπουλος Ευθύμιος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Χαλιμούρδας Δημήτριος, από την Ενωση Ευρυτανισών η κυρία Σκοτίδα Αγγελική και η κυρία Καλογεράκη Αγγελική. Τους χαιρετισμούς και ευχές έστειλαν επίσης ο βουλευτής του νομού μας Καρανίκας Ηλίας, ο βουλευτής Καρδίτσας και συγχωριανός Σαλαγιάννης Νίκος και ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς.



Τον λόγο ο αντιδήμαρχος Αγράφων  Μιχόπουλος Ευθύμιος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία, τονίζοντας πως τούτο εδώ σήμερα δεν είναι κοπή της πίτας είναι πανηγύρι με τόσο πολύ κόσμο, δίνοντας για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια σε όλους τους Τροβατιανούς και στον Σύλλογο Τροβάτου για την επιτυχία της εκδήλωσης. 
Τόνισε επίσης ότι ο δήμος Αγράφων θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που κάνει ο  Σύλλογος για να γίνουν κάποια πράγματα στο Τροβάτο.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: