ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ * Όπως και να το κάνουμε στις εκλογές που μας πέρασαν είχαμε νικητές και ηττημένους και μάλιστα βαριά ηττημένους. Μεγάλοι νικητές από τον λεγόμενο συντηρητικό χώρο και όχι μόνο, οι δυο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Δημήτρης Τάτσης, που σάρωσαν κυριολεκτικά τους αντιπάλους τους. Προς απογοήτευση όμως κάποιων, μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών, σε επίπεδο Περιφέρειας αναδείχθηκε και ο Βασίλης Καραμπάς, ο νέος πλέον Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.


* Σε επίπεδο Ευρυτανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του; Τι λένε τώρα αυτοί που «μαγείρεψαν» τα όσα μαγείρεψαν» πριν τις εκλογές; Ας κάνουν μια βόλτα στην Κεντροδυτική Ευρυτανία και θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Έστω και τώρα όμως θα πρέπει κάτι να πουν αλλιώς ας πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Δυστυχώς και γι΄ αυτούς ήλθε το πλήρωμα του χρόνου…

* Και για να μην παρεξηγηθούμε, το ξεκαθαρίζουμε ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που «υποστηρίχτηκαν» από το ΠΑΣΟΚ δεν φταίνε σε τίποτε. Πρόκειται πράγματι για αξιόλογες προσωπικότητες που δίδαξαν πολιτικό πολιτισμό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όταν όμως πας να παίξεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας και δεν έχεις ούτε φιλάθλους, ούτε και προπονητή στον πάγκο, μοιραία θα χάσεις. Που ήταν οι «προπονητάδες» όλο αυτό το διάστημα; Γιατί κρύφτηκαν; Γιατί δεν πήγε κάποιος αξιωματούχος κοντά στους υποψηφίους Δημάρχους στην προεκλογική περίοδο; Μήπως γιατί τα πράγματα δεν ήταν καλά;

* Πάντως το ότι το γενικότερο κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τους αξιωματούχους φάνηκε από το αποτέλεσμα. Συντριβές σαν και αυτές που γνώρισε στις 7 Νοεμβρίου 2010, το κόμμα στους Δήμους Φραγκίστας, Απεραντίων και Ασπροποτάμου, δεν είχε ξαναγνωρίσει. Σε καμία εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της Ευρυτανίας δεν σημειώθηκε αποτέλεσμα σε χωριό όπως 47-3 και 100-4. Όταν όμως συμπεριφέρεσαι όπως συμπεριφέρθηκαν οι αξιωματούχοι όλο το διάστημα πριν τις εκλογές με το πέρα δώθε της έδρας, με το έλα εσύ φύγε εσύ, με τους υποψηφίους και με άλλα τινά, αυτά και χειρότερα μπορεί να πάθεις.

* Η μόνη ελπίδα που απομένει είναι ότι υπάρχει στον τόπο μας έστω και μια ανεξάρτητη πένα ενημέρωσης, που θα σώσει την κατάσταση. Είναι δε τόσο ανεξάρτητη αυτή η πένα, που την μια μέρα «ενημερώνει», γράφοντας με το δεξί και την άλλη με το αριστερό χέρι.

* Για να πετύχεις κάπου θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστείς. Αν είσαι καλός ή καλή στην δοκιμασία που θα υποβληθείς, στο τέλος θα πάρεις και την επιβράβευση που σου αρμόζει. Μέσα λοιπόν από αυτή τη στήλη θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλους εκείνους που τις προηγούμενες μέρες υποβλήθηκαν στην πολύ δύσκολη δοκιμασία της κάλπης και βγήκαν πανηγυρικά νικητές. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους και κυρίως σε αυτούς που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο στίβο της Αυτοδιοίκησης.

* Βέβαια σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν και κάποιοι, όνομα και μη χωριό, που δεν χάρηκαν καθόλου με την εκλογή συγκεκριμένων προσώπων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το χωνέψουν αυτό με τίποτα. Μάλιστα ένας εξ΄ αυτών, που αυτοαποκαλείτε σωτήρας του τόπου, δίκαιος κριτής, παντογνώστης και πατήρ της ενημέρωσης, προεκλογικά έλεγε, ότι ο τάδε και η τάδε, δεν έχουν καμία τύχη. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν, η λαϊκή ετυμηγορία τον διέψευσε καθότι η τάδε και ο τάδε εξελέγησαν πανηγυρικά παρά το νεαρό της ηλικίας των. Πικρόχολα τα σχόλια, πικρό όμως και το ποτήρι που ήπιες φίλε μου. Όταν όμως έχεις συνηθίσεις στις πίκρες, τράβα ένα ακόμη και … έρχονται κι άλλα στη συνέχεια, μην ανησυχείς.

* Από την ημέρα που ο συγκεκριμένος «μεσσίας» εθεάθη ανάμεσα στις συστάδες των θάμνων παρά την λίμνην, να «επιτελεί» το έργο του, φωτογραφίζοντας το κτίσμα, που έχει μετατραπεί γι΄ αυτόν χρόνια τώρα σε πραγματικό εφιάλτη, από τότε λοιπόν, ίσα με τώρα πέρασε πολύς χρόνος. Εκείνο το σχέδιό του απέτυχε παταγωδώς, όπως και άλλες «μεσιτικές» παρεμβάσεις του στην συνέχεια. Φαίνεται πως το έχει η μοίρα του, κατά τακτά διαστήματα να «πληρώνεται» αναλόγως. Όμως τούτη την «μαχαιριά», όπως αποδείχτηκε με τα γραφόμενά του, δεν την άντεξε. Βόγκηξε, βρυχήθηκε και στο τέλος σαν αποτελειωμένος γέρικος, φαφούτης δράκος, έριξε και τη τελευταία φωτιά που του είχε απομείνει και μετά … ξεψύχησε.

* Ας επανέλθω στις εκλογές. Μια συμβουλή στους παλιούς που έχουν χάσει και ετοιμάζονται για την ηρωική έξοδο. Παλικάρια μου, φεύγοντας να κλείσετε την πόρτα και να μη ξεχάσετε τις πορτοκαλί γραβάτες στις ντουλάπες. Να τις πάρετε για να τις φοράτε ενθυμούμενοι ότι κάποτε σε αυτόν το έρμο τον τόπο, βρεθήκατε κι εσείς στην εξουσία, παρότι δεν προσφέρατε ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το ΤΙΠΟΤΑ έχει να κάνει με όλους εκείνους που έγιναν άρχοντες χωρίς να το αξίζουν…

* Μέσω του σημερινού μου σχολίου από την στήλη ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που γράφουν ότι τους καπνίσει σε διάφορα blog και ειδικότερα σε κείνον που είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.
Λοιπόν αγαπητοί μου θέλω να ξέρετε ότι:
*Η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος* . (Σαίξπηρ) .
*Η πένα ρίχνει πιο μακριά από το κανόνι* . (Μπ. Τέιλορ) .
*Οι πολιτικοί που τους πειράζουν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα* . (Ε. Πάουελ) .
* Όσο λιγότερα γράφουμε τόσο περισσότερα λέμε . Όσο περισσότερο γράφουμε τόσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε. Όσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε τόσο περισσότερο απομακρύνουμε την φαντασία . (Δείκτης) .
* και τέλος για τον εν αστοχία κινούμενο blocker έχω να του πω πως δεν υπάρχει φίλε μου όμορφος τρόπος να πεις άσχημα πράγματα, έτσι….

* Πολλές ευχαριστίες άκουσα αυτές τις μέρες από αυτοδιοικητικούς που εξελέγησαν, τόσο στην Ευρυτανία, όσο και εκτός. Να ακούσω όμως ευχαριστίες από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη για “δικό” μας πολιτικό πρόσωπο δεν το περίμενα...

* Γεια και χαρά. Θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα όπου και θα σας έχω πολλά νέα από την εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου οπότε και θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος από την Ντόρα Μπακογιάννη στο θέατρο badminton στην Αθήνα. Θα είμαι εκεί να μετρήσω τους πρώην που θα γίνουν νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν....
Αναρτήθηκε από Ευρυτανικός Παλμός