Ας θυμηθούμε πως γίνεται το άρμεγμα, το πήξιμο του περίφημου Τροβατιανού τυριού καθώς και πως βγαίνει το βούτυρο στο Τροβάτο αυτό το τόσο πολύτιμο αλλά και δυσεύρετο προιόν. Η θέση   Ραγάζι Τροβάτου από την εκπομπή Κυριακή στο χωριό της ΕΤ 3

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΌΛΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΑΔΙΑ ΑΠΟ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ.
ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΠΟΙΚΙΛΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ,ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΜΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΑΙΩΝΕΙ,ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΠΟΧΗ.ΕΤΣΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ.