ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011



Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση του Δήμου Αγράφων με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αγράφων με θέμα την απογραφή του πληθυσμού η οποία θα γίνει τον Μάρτιο του 2011. Στην πρόσκληση του Δήμαρχου Αγράφων  κ. Τάτση Δημητρίου ανταποκρίθηκαν  οι περισσότεροι εκπρόσωποι των  Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου...





...Εκτός από τον δήμαρχο Αγράφων στην συνάντηση  παραβρέθηκαν επίσης  οι αντιδήμαρχοι Αγράφων,ο περιφερειακός σύμβουλος Τσιτσάνης Λάμπρος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και από την αντιπολίτευση ο κος Μπαμπαλής Θεόδωρος.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αγράφων καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και χωρίς να κρύψει την έκπληξή του για την μεγάλη ανταπόκριση των Πολιτιστικών Συλλόγων είπε ότι πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε για ένα κοινό στόχο. Να ενημερώσουμε όλους τους χωριανούς μας για την σημασία που έχει η απογραφή για τα χωριά μας. Είπε επίσης ότι ακόμη δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για το πως θα διεξαχθεί η απογραφή και με ποια κριτήρια, αλλά όλοι μας όμως πρέπει να αρχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο Μπαμπαλής Θεόδωρος λέγοντας και αυτός με την σειρά του οτι έχει μεγάλη σημασία για τον τόπο μας η απογραφή και πρέπει την ημέρα αυτή να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τον πλυθησμό της απογραφής του 2001. Η 29η Μαρτίου ημέρα Τρίτη αναφέρθηκε σαν πιθανή ημερομηνία της απογραφής, ελπίζουμε είπε ο δήμαρχος ότι σε λίγες μέρες  θα έχουμε πλήρη ενημέρωση και έτσι θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, αλλά και να καθορίσουμε τον τρόπο δράσης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 








Στη συνέχεια ακούστηκαν  πολλές γνώμες, προβληματισμοί και προτάσεις από πολλούς εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων για το θέμα της απογραφής αλλά και ερωτήσεις και για άλλα θέματα. 




Κλείνοντας ο δήμαρχος είπε "ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου" για την παρουσία σας και μόλις θα έχουμε επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν και άλλες συναντήσεις με όλους τους φορείς ώστε να συντονιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα χωριά μας και για τον τόπο μας.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: