15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 2006

 Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου για το χωριό μας είχε ανέκαθεν και καθώς φαίνεται συνεχίζει να έχει και στις μέρες μας ιδιαίτερη αξία για τους χωριανούς μας.
Την παραμονή της γιορτής στα μαγαζιά του Γιώργου Κουτσολάμπρου και του Χρήστου Καλογερογιάννη οργανώθηκε γλέντι και φαγοπότι έως τις πρωινές ώρες.
Το πρωί της 15 Αυγούστου όλοι οι Τροβατιανοί, και καθώς αποδείχθηκε ήταν πολλοί, άρχισαν να συρρέουν στο ιστορικό Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο υπέργηρος «91 ετών» ιερέας μας παπα-Πέτρος Νταλλής μαζί με τον επισκέπτη μας παπα Αντώνη Βορνήτη από τη Θεσσαλονίκη που μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί, τέλεσαν τη θεία λειτουργία και αγίασαν όλους τους πιστούς που την παρακολούθησαν,       
Στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου τελείωση πρόσφατα η ανακαίνιση της εξωτερικής τοιχοποιίας και της σκεπής, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου και έχει αποκτήσει τελείως διαφορετική όψη, Μακάρι ανάλογη επέμβαση να γίνει και στο άλλο ιστορικό Μοναστήρι μας, αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πριν η διάβρωση από το νερό στη σκεπή καταστήσει τη φθορά μη αναστρέψιμη. Γι το σκοπό αυτό διενεργήθηκε κατά τον Αγιασμό έρανος.