Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ.



Με το εορταστικό διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου2013  για την Ύψωση Του Τιμίου Σταυρού  του προστάτη του χωριού μας έπεσε και η αυλαία του φετινού καλοκαιριού.
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε πάρα πολύ κόσμο να έρθουν και να προσκυνήσουν Τη Χάρη Του Τιμίου Σταυρού.

Την παραμονή της γιορτής 13 Σεπτεμβρίου τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου μετά τον Μέγα Εσπερινό έβρασαν την παραδοσιακή φασολάδα που θα προσφέρονταν την επόμενη μέρα στον κόσμο ενώ παράλληλα βοήθησαν την εκκλησιαστική επιτροπή ώστε να γίνει το πανηγύρι στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 
Όπως είχε ανακοινωθεί στις 15 Αυγούστου στην Παναγία η εκκλησιαστική επιτροπή για πρώτη φορά φέτος θα οργανώσει το πανηγύρι την παραμονή Του Τιμίου Σταυρού ώστε τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή να διατεθούν αποκλειστικά για την αποπεράτωση των έργων της εκκλησίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ο ιερός σκοπός της εκδήλωσης αυτής έκανε πάρα πολλούς χωριανούς και φίλους να βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να στεφτεί με επιτυχία η εκδήλωση αυτή.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δωρεάν μουσική μια προσφορά του συγχωριανού μας  Μαργώνη Θανάση του Δημητρίου με αποτέλεσμα να ευχαριστηθούν και να χορέψουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο γλέντι.


Την επόμενη μέρα 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της γιορτής πλήθος πιστών ήρθαν να προσκυνήσουν Τη Χάρη Του και να ζητήσουν Τη βοήθειά Του.

Μετά τη Θεία λειτουργία έγινε και η αρτοκλασία στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας στη συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων του Αλβανικού μετώπου και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από τον Τσιτσικάο Χρήστο εκ’ μέρους του δήμου Αγράφων και από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου Κόκκαλη Λάμπρο.

Στη συνέχεια τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου έστρωσαν τα τραπέζια και ένας ένας οι χωριανοί φίλοι και επισκέπτες περνούσαν να πάρουν από ένα πιάτο φασολάδα ελιές χαλβά και  ψωμί. Λίγο πιο πέρα σε ένα τραπέζι υπήρχε άφθονο κρασί για όλους.

Από ότι φάνηκε η φασολάδα άρεσε σε όλους και αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν και διπλή μερίδα αφού οι μάγειροι περνούσαν από τα τραπέζια τους δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό.

Μεγάλη απορία αλλά και αναπάντητα ερωτήματα έμειναν σε πάρα πολλούς χωριανούς από τις έντονες αντιδράσεις συγκεκριμένων χωριανών μας για την απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής να οργανώσει το πανηγύρι.
 Ο κόσμος όμως με την παρουσία του επικρότησε την προσπάθεια αυτή  που παρόλο τον δυνατό αέρα που είχε εκείνη την βραδιά έκατσε και διασκέδασε.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χωριανούς και φίλους που για μια ακόμη φορά συγκλόνισαν με την παρουσία τους και την αμέριστη βοήθειά τους.

Στο τέλος όλοι ευχηθήκαμε και του χρόνου να βρεθούμε να προσκυνήσουμε Τη Χάρη Του.

Ας είναι μεγάλη η Χάρη Του Τιμίου Σταυρού και ας προστατεύει τους Τροβατιανούς όπου και αν βρίσκονται.     
                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: