Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. δήμαρχο Αγράφων Μπαμπαλή Θεόδωρο.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε θα ήθελα με αυτή μου την επιστολή  να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου και την έντονη αντίθεσή μου σε ορισμένα πράγματα και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Στα τόσα χρόνια που πηγαίνω στο χωριό μου το Τροβάτο, πάντα υπήρχε...
...πρόβλημα με το θέμα του νερού και με τον τρόπο διανομής στα σπίτια μας.

Τι και αν έφτιαξαν κάποιες καινούριες δεξαμενές – υδραγωγεία, τι και αν έκαναν νέες υδρομαστεύσεις ώστε το νερό να είναι περισσότερο και να καλύπτει τις ανάγκες των χωριανών, τι και αν μπήκαν υποτίθεται νέες κεντρικές σωλήνες , το πρόβλημα παραμένει το ίδιο και ακόμη χειρότερο μπορώ να πω.

Το αποκορύφωμα ήταν, το φετινό καλοκαίρι στο Τροβάτο τις περισσότερες μέρες να μην υπάρχει νερό στα σπίτια για τις βασικές έστω ανάγκες σε όλα τα υδραγωγεία και στον Κάτω Μαχαλά και στους Αγίους Θεοδώρους και στον Άγιο Αθανάσιο στα Καβάκια αλλά και στην Χιόνω.

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα.

Πρώτο πράγμα πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθούν οι υδρομαστεύσεις αν είναι σωστές.

Είτε έχει πολλά νερά είτε δεν έχει, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σοβαρό και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί.

Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στα χωριά μας στα βουνά, που είναι μέσα στα κρύα τα νερά και να παίρνουμε εμφιαλωμένο νερό να πίνουμε και να μαγειρεύουμε, γιατί έστω αυτό το λίγο νερό που υπάρχει είναι ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο για την υγεία μας?

Που να το πούμε και που να το ‘μολογήσουμε αυτό το πράγμα;

Μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια λόγω ‘’της κρίσης’’ αυτή είναι η δικαιολογία, η καθαριότητα  ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό μας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, όπως καθάρισμα των χόρτων από τις πλατείες, λάμπες στα φωτιστικά κ.λ.π, όλα αυτά γίνονταν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και από κάποιους χωριανούς.

Αυτά κύριε δήμαρχε, σίγουρα τα γνωρίζετε και τα γνωρίζατε τόσα χρόνια, γιατί και εσείς ζούσατε στα χωριά.

Είχα την ελπίδα, ότι κάτι θα άλλαζε σιγά-σιγά, γιατί είστε νέος στην ηλικία και τα λεγόμενά σας, μας έδιναν μια αισιοδοξία, ότι θα σταματήσει η κατηφόρα για αυτόν τον πολύπαθο αλλά και σε σπάνια ομορφιά  τόπο.

 Δυστυχώς όσοι πέρασαν και διοίκησαν αυτόν τον τόπο, επιτρέψτε μου να πω ότι ‘’ασέλγησαν ’’ πάνω του και με τον πιο βάναυσο τρόπο και αυτό που με κάνει και αγανακτώ ακόμη περισσότερο είναι ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι και άτομα τα οποία είχαν μεγάλη και μακρόχρονη θητεία και στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια πριν από εσάς και δείχνουν ότι δεν τους νοιάζει.

Πρόσφατα μας στείλατε κύριε δήμαρχε, ένα χαρτί και μας ζητάτε να πληρώσουμε τα τέλη ύδρευσης και τα τέλη καθαριότητας στο χωριό μας.

Μπορεί να ήσασταν υποχρεωμένος να το κάνετε, αλλά ο απλός πολίτης δεν φταίει σε τίποτε να πληρώνει πάντα τα σπασμένα των προηγούμενων και με προσαυξήσεις!!! 

Θα ήθελα να μου πείτε πώς υπολογίζονται  οι προσαυξήσεις; Αφού ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί για να πληρώσω. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι πληρωμές γίνονταν κάτω από τον πλάτανο του χωριού, σε κάποιον υπάλληλο του δήμου, με ότι αυτό συνεπάγονταν.

Για να υπολογιστούν οι  προσαυξήσεις, θα έπρεπε να μου είχε έρθει ενημερωτικό σημείωμα  και εγώ να μην το είχα πληρώσει.

Κύριε δήμαρχε, αυτό εγώ το λέω ,επιεικώς ‘’θράσος’’.

Με αυτόν τον τρόπο χρήματα δεν πρόκειται να μαζέψετε, κανείς δεν θα πληρώσει.

Είναι δυνατόν να παίρνουμε τηλέφωνο στην υπηρεσία του δήμου να ρωτήσουμε και να μας λένε ότι πρέπει να πάμε εκεί να πληρώσουμε; !!!!! ή να πληρώσουμε με ταχυδρομική επιταγή με ακόμη πιο μεγάλη επιβάρυνση;!!!!!!!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη κύριε δήμαρχε, είναι δικαιολογία ότι ο προηγούμενος δήμαρχος τα έκανε ‘’μπάχαλο’’. Δεν ήταν μόνος του και δεν έπαιρνε μόνος του τις αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση, ‘’οι πατριώτες’’ δημοτικοί σύμβουλοι τι έκαναν, όταν έβλεπαν ότι κάτι πάει στραβά;

Το χωριό μας το αγαπάμε και δεν θα είχαμε καμία μα καμία αντίρρηση να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και με το παραπάνω. Αρκεί όμως να βλέπουμε κάτι να βελτιώνετε.

Δεν λέω, ξέρω ότι σίγουρα προσπαθείτε να συμμαζέψετε αρκετά πράγματα σε έναν αχανή δήμο πλέον, αλλά πρέπει κάποια πράγματα να μπαίνουν σε μια σειρά και σε μια τάξη.

Επειδή συνομιλώ και με αρκετούς χωριανούς μου γι ‘αυτό το θέμα, σας πληροφορώ ότι είναι ‘’έξαλλοι’’ με αυτή την κατάσταση.

Εάν όντως θέλετε να πάει κάτι καλά σε αυτόν τον τόπο ,πρέπει να μας δείξετε πρώτα εσείς  ότι σκέφτεστε τον πολίτη και ότι προσπαθείτε να βελτιώσετε κάτι και μετά να του στέλνετε τον λογαριασμό για να πληρώσει.

Δεν γίνεται πάντα εμείς να πληρώνουμε τον λογαριασμό!!!

Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει, πρέπει να τελειώσει.

Στο κάτω-κάτω που έλεγε και ένας φίλος μου ακούγοντας αυτή την κουβέντα ‘’ ρε παιδιά μην πληρώνετε τον λογαριασμό και ας πάει ο δήμαρχος να σας το κόψει’’.

Ελπίζω κύριε δήμαρχε να διαβάσετε με προσοχή την επιστολή μου και  περιμένω σύντομα την απάντησή σας. Μετά από πολλά τηλεφωνήματα μάθαμε ότι πρέπει να κάνουμε αίτηση προς τον δήμο Αγράφων ώστε να αφαιρεθούν οι προσαυξήσεις. Θα ήθελα είτε μέσω της εφημερίδας είτε με άλλον τρόπο να μας στείλετε την φόρμα της αίτησης καθώς και κάποιον αριθμό λογαριασμού ώστε να είναι εύκολο κάποιος να πάει και να πληρώσει.

Αυτή η επιστολή δημοσιεύετε κατόπιν πολλών παροτρύνσεων και αντιπροσωπεύει πάρα πολλούς Τροβατιανούς που είναι δύσκολο να γραφτούν από όλους τα ονόματά τους

Με φιλικούς χαιρετισμούς ένας Τροβατιανός  

Μαργώνης   Λάμπρος του Δημητρίου



Υ.Γ. Θα ήθελα να ρωτήσω κύριε δήμαρχε, στον λογαριασμό της ΔΕΗ υπάρχουν τέλη που πληρώνουμε για τον δήμο, τι τέλη είναι αυτά? Γιατί  στον δήμο Αλιάρτου που κατοικώ ποτέ δεν μου έχουν έρθει τέλη καθαριότητος παρά μόνο τέλη ύδρευσης. 



Υ.Γ. Εάν δεν έχετε τις σωστές διευθύνσεις από όλους τότε τα μισά χαρτιά θα πηγαίνουν στον τόπο κατοικίας τους και τα άλλα μισά θα πηγαίνουν στο χωριό τους και αν και όταν πάνε στα χωριά τους θα τα βρίσκουν.              

1 σχόλιο:

ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ !