Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ



Αγαπητοί Τροβατιανοί, αγαπητοί φίλοι

      Αποδεικνύεται  πλέον περίτρανα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα χρόνια της υποτιθέμενης ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ’’ που λέγαμε στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...


...Ποιος άλλωστε θα το πίστευε ότι ζώντας στο 2014, βλέποντας τα τεράστια άλματα της τεχνολογίας του 21ου αιώνα ανά την υφήλιο , στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε μια άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση και απαξίωση των Πολιτιστικών και Πολιτισμικών αξιών. Η ανθρώπινη υπόσταση έχει καταστραφεί , στο βωμό του κέρδους και της ικανοποίησης των μεγάλων οικονομικών οργανισμών. 

     Τα δύσκολα χρόνια ,πραγματικής επιβίωσης , των πατεράδων και των παππούδων μας ,όπου τα έζησαν στο πετσί τους ,φαίνεται ότι επανήλθαν. Η καθημερινότητά μας αποδεικνύει ότι ήρθε ,η «επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν».    

Αποδεικνύεται επίσης ότι η ‘’ΕΥΗΜΕΡΙΑ’’ των τελευταίων ετών ήταν απλά μια παγίδα ,μια «φούσκα». 
Ήταν μια προσπάθεια διάλυσης των μικρών αλλά ταυτόχρονα ,πολύ σημαντικών κρίκων, που κρατούσαν γερά τα θεμέλια του Ελληνισμού και της παράδοσής του. 
-Μας οδήγησαν σε ‘’ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ’’ και εμείς τους ακολουθήσαμε ,υποτίθεται για να ζήσουμε  μια καλύτερη ζωή ,να αλλάξει την καθημερινότητα μας. 
-Μας οδήγησαν σε μια εικονική πραγματικότητα, όπου πλέον ο καθένας από εμάς ,είναι εγκλωβισμένος στα ανικανοποίητα «εγώ του».

       Τα παρακάτω λόγια είναι χαρακτηριστικά :
«Εάν θέλεις να καταστρέψεις έναν λαό, κατέστρεψε την γλώσσα του». 
Η διάλυση της παιδείας, της υγείας, του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και γενικά η διάλυση της κοινωνία, μας δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ποιο ήταν και συνεχίζεται να είναι «το σχέδιό τους»

Αλλοιώνουν σιγά-σιγά ακόμη και την ιστορία μας και σε λίγα χρόνια,  τα παιδιά μας και πιο πολύ τα εγγόνια μας, δεν θα γνωρίζουν την ιστορία μας, την αξία των ιστορικών πεπραγμένων.

    Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το κύτταρο της θεσμοθετημένης  βιο-κοινωνικής μονάδας, που λέγεται «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», έχει υποστεί ρήξη. Μην λησμονούμε και το απόφθεγμα του Λουκιανού, ότι:
 «Η οικογένεια είναι η βάση και η αρχή του πολιτισμού»,    
 Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε και όσο πιο γρήγορα το μεταδώσουμε στα παιδιά μας, τότε ίσως κάτι μπορούμε να έχουμε περισώσει. Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές σε ένα έργο, που το σκηνοθέτησαν για μας και μας το επέβαλαν. 
Πρέπει και επιβάλλεται να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας και την αξιοπρέπειά μας.

Ας ανακαλύψουμε ξανά τον εθελοντισμό, τον αλληλοσεβασμό και την ανθρωπιά μας. Ανθρώπινες αξίες.

Μήπως τελικά όλα τα παραπάνω αποτελούν άλλοθι ,των δικών μας παραλήψεων ;  

    Οι Σαρακατσάνοι, ήταν ένας λαός που πέρασε πάρα πολλά, γιατί ζούσε νομαδικά, με βάση τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης στα βουνά. 
Αυτό όμως που τους κρατούσε και τους έκανε πιο δυνατούς και να αντέξουν στο διάβα των ετών, ήταν ο αλληλοσεβασμός και η βαθειά πίστη τους στον Χριστιανισμό. Ήταν ενωμένοι και τηρούσαν τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Η οικογένεια, η καρδιά και η ψυχή της Ελληνικής κοινωνίας, είναι αυτή που ενωμένη μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να κρατήσει τα μέλη της όρθια και ζωντανά στη ζωή.

Μόνο η Αλληλεγγύη και η Συλλογικότητα, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια δυνατή  ασπίδα, ώστε να αντιμετωπίσουμε , με περισσότερη δύναμη αυτά που ήδη ζούμε, αλλά και αυτά που φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν.

Ο ρόλος των Πολιτιστικών Συλλόγων σε όλα τα προαναφερθέντα είναι καταλυτικός.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου στοχεύουμε στην ορθολογική κρίση των ενεργών συγχωριανών μας ,στην προστασία των Πολιτιστικών παραδόσεων μας. 
Η αποξένωση από τα Πολιτιστικά δρώμενα είναι κακώς οιωνός. 

Θέλουμε όλους τους συγχωριανούς μας θετικούς, αισιόδοξους, μαχητικούς, ενεργούς σε κάθε προσδοκώμενη «μεταρρύθμιση».
Τώρα είναι που θα πρέπει να ενισχυθούν οι ενωτικοί Πολιτιστικοί δεσμοί των απανταχού Τροβατιανών.
 Ίσως η «μεταρρύθμιση» μας θέλει απομονωμένους ,αποξενωμένους από το υπόλοιπο σώμα της Τροβατιανής Ιστορίας. 
Αντιστεκόμαστε δια μέσου του Πολιτισμού μας ,της αμιγώς Αγραφιώτικης ταυτότητας μας. 
Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας. «Λαός που ξεχνάει την ιστορία του ,το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον». 
Εμείς θέλουμε να έχουμε μέλλον, γιατί έχουμε πολύ δυνατό παρελθόν. 
Γι’ αυτό ας ενισχύσουμε τους Τροβατιανούς κρίκους επικοινωνίας Απανταχού.

Τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου και η εφημερίδα «ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ» ,εύχονται σε όλους τους Τροβατιανούς και φίλους

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: