71ο Ετήσιο Συνέδριο της Ενώσεως Ευρυτάνων το "ΒΕΛΟΥΧΙ"

Στην πόλη Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, θα διεξαχθεί το 71ο ετήσιο τριήμερο συνέδριο της ένωσης Ευρυτάνων το ''ΒΕΛΟΥΧΙ".
Στο τριήμερο συνέδριο προβλέπεται και λαϊκή βραδιά με δημοφιλείς καλλιτέχνες", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης το "ΒΕΛΟΥΧΙ". Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου...


  ...έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τους συμπατριώτες μας:

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί Ευρυτάνες,
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής  ‘’ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ’’,

Κύριε πρόεδρε, Πεσλή Ιωάννη

          Από αυτή την μικρή γωνιά της Ελλάδας μας και της Ευρυτανίας μας, το Τροβάτο Αγράφων, εμείς οι Τροβατιανοί σας στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας, σε σας, αλλά και σε όλους τους Ευρυτάνες που κατοικούν στην Αμερική.
         Ερμηνεύοντας τα αισθήματα των μελών  του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και όλων των χωριανών , σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο 71ο συνέδριό σας. Η μεγάλη προσφορά αλλά και το έργο σας ,στην πολιτιστική αναδιάρθωση των μεταναστευτικών δομών όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ σημαντικά και αποδεικνύει , ότι η φλόγα και η αγάπη για την πατρίδα, όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά δυναμώνουν ακόμη περισσότερο.
         Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ‘’ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ’’, είναι ένας ισχυρός κρίκος, που ενώνει το Ευρυτανικό παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Είναι η γέφυρα που ενώνει όλους τους Ευρυτάνες ανά τον κόσμο.
         Είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη σας προσφορά και βοήθεια προς την πατρίδα, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα, ειδικά σήμερα που η πατρίδα μας περνά πολύ δύσκολες στιγμές.

Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας, για να επιβιώσουμε και να κρατηθούμε‘’ζωντανοί’’.

Καλή επιτυχία λοιπόν στο 71ο συνέδριό σας.

Με πατριωτικούς  χαιρετισμούς, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τροβάτου Αγράφων Ευρυτανίας.   

                                                                               Με τιμή
                                                                         
                                                            το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου
                                                                                                                              

Στο συνέδριο επίσης θα παρευρεθούν οι δήμαρχοι Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτης και Μπαμπαλής Θεόδωρος.
Σημαντική είναι η συμβολή των αποδήμων Ευρυτάνων της Αμερικής στην Ευρυτανία. Τα δύσκολα "πέτρινα" χρόνια, ήταν εκείνοι που με την οικονομική τους βοήθεια συνέβαλαν στην κατασκευή υποδομών στον νομό, όπως το Γηροκομείο και το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Ακόμη και σήμερα, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής, "ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ", συμβάλει ενεργά στην κοινωνική ζωή του τόπου, παρέχοντας ετήσιες υποτροφίες σε φοιτητές ανωτέρων σχολών που δικαιούνται. 
Στο 71ο συνέριο θα τεθούν και πάλι σημαντικά ζητήματα, πολλά εκ των οποίων υλοποιούνται με τη βοήθεια και της τοπικής διοίκησης.
                                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: