Πάσχα 2016 στο Τροβάτο

Με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στο αγαπημένο μας χωριό το Τροβάτο. Αρκετοί Τροβατιανοί αλλά και αρκετοί φίλοι ανέβηκαν στο χωριό μας για να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή. Η παρουσία του ιερέα του χωριού μας πατήρ - Βαρσανούφιου από την Μεγάλη Τετάρτη...
...ήταν ένα από τα κίνητρα ώστε οι χωριανοί και οι φίλοι να επισκεφτουν το χωριό μας αυτές τις Άγιες μέρες.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν άστατες με αρκετό κρύο καθώς από την Μεγάλη Δευτέρα είχε ρίξει λίγο χιόνι στην Ντελιδήμη αλλά και στην Τσουκασιάκα με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές. Ομως από την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός ήταν σχετικά καλός.
Για πρώτη φορά ο Επιτάφιος μεταφέρθηκε στον Κάτω Μαχαλά και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Όλοι οι πιστοί που ήταν εκεί ακολούθησαν τη διαδρομή του Επιταφίου από την εκκλησία Των Αγίων Θεοδώρων στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.













Η πορεία του Επιταφίου προς τον Κάτω Μαχαλά



























 Το βράδυ Της Ανάστασης η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου γέμισε από κόσμο. Η Ανάσταση και το Χριστός Ανέστη έγιναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 








 Μετά το τέλος της Θεία λειτουργίας που ακολούθησε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου πρόσφεραν κόκκινα αυγά στους παρευρισκόμενους.


 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ιωάννου Δημήτριο του Ιωάννη για την προσφορά των αυγών.
Οι φωτογραφίες  είναι από τον εορτασμό του φετινού Πάσχα στο χωριό μας και είναι πραγματικά φανταστικές. Το καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο ήταν μαγευτικό και μαζί με τα κελαηδίσματα των πουλιών έδειχναν οτι η άνοιξη στο χωριό μας έχει ξεκινήσει χωρίς να επηρεάζεται από το λιγοστό χιόνι που έπεσε στις κορυφές των βουνών.









Και ο Μάης με τα λουλούδια
Ευχόμαστε σε όλους τους Τροβατιανούς και φίλους Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά.

                                  Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου   

1 σχόλιο:

ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ