ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΟΒΑΤΟΥ 4 Αυγούστου 2018

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 στην πανέμορφη πλατεία Των Αγίων Θεοδώρων Τροβάτου, πραγματοποιήθηκε το 38ο Τροβατιανό Αντάμωμα.
                             
Ευτυχώς  ο καιρός δε μας τα χάλασε και για μια ακόμη φορά, παρά την κρύα βραδιά από θερμοκρασία, η παρουσία του  κόσμου  ήταν συγκλονιστική, (πάνω από 850 άτομα) βάζοντας  για μια ακόμη φορά την σφραγίδα ως ένα από τα μεγαλύτερα του νομού Ευρυτανίας
Από την παραμονή του ανταμώματος, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου, με την μεγάλη βοήθεια πολλών χωριανών, έκαναν ότι ήταν δυνατόν, ώστε η βραδιά αυτή να είναι μια ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση, για όλους.
 Ξεχωριστή θέση είχε και το σπιτάκι του συλλόγου με διάφορα αναμνηστικά με τις ομορφιές του πανέμορφου χωριού μας.


 Η εκδήλωση  άρχισε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Δ.Σ. Τροβάτου Κόκκαλη Λάμπρου και την αναφορά του στα καίρια θέματα που μας απασχολούν όλους όπως η επισκευή του μοναδικού σχολείου του χωριού μας  και η εγκατάσταση των «τεράτων» ανεμογεννητριών στα βουνά μας.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο γραμματέας του συλλόγου Μαργώνης Λάμπρος ο οποίος τόνισε τους στόχους του συλλόγου, αλλά και έκανε αναφορά για 2 από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας , όσο αφορά τον δρόμο Τρία Σύνορα –Τροβάτο, αλλά και για την προβλεπόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο σύλλογος έκανε έγγραφο προς την περιφέρεια για την επικινδυνότητα του δρόμου εδώ και πάρα πολύ καιρό και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε. 
Έπειτα έγινε η βράβευση και η απονομή αναμνηστικών πλακετών στα Τροβατιανά παιδιά για το έτος 2017-2018 που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μετά την βράβευση το λόγο πήραν ο Δήμαρχος Αγράφων ,και εν συνέχεια ο Δήμαρχος Τανάγρας  όπου ευχηθήκαν σε όλους καλή διασκέδαση και υποσχεθήκαν να βοηθήσουν και οι δυο στην επισκευή του δημοτικού σχολείου




































Στη συνέχεια είχε σειρά το μικρό χορευτικό. Τα λεβεντόπαιδα μας με τις υπέροχες φιγούρες τους και τον καταπληκτικό χορό τους έδειξαν πως η παράδοση διαιωνίζεται και υπάρχει αγάπη για αυτή.
Το λόγο μετά είχε το γέλιο  οι Θανάσης Μαργώνης , Λάμπρος Μαργώνης , Λάμπρος Κόκκαλης και Παναγιώτης Κουτσολάμπρος μας έδειξαν ποιες ήταν οι δυσκολίες και τα ευτράπελα  που αντιμετώπιζε ένας φωτογράφος εκείνα τα χρόνια μέσα από ένα σκιτσάκι που μόνο να μην γελάσεις δεν μπορούσες .


Έπειτα με περηφάνια έκανε την είσοδο του το μεγάλο χορευτικό , το οποίο στο τέλος αγκάλιασε με το χορό του όλη την πλατεία.
Γιάννης Γκόβαρης , Άρης Ντίνας , Πόπη Καραμπά στο τραγούδι   και Πάνος Κοτρώτσος στο κλαρίνο μαζί με τη εξαιρετική ορχήστρα τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους και το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την δικιά μας Πόπη Καραμπά η οποία τραγούδησε αφιλοκερδώς,

                               
Στο Τροβατιανό αντάμωμα παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους
Από το Δήμο Αγράφων  
Ο δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος
οι αντιδήμαρχοι Μάκκας Απόστολος και Κίτσιος Γεώργιος
ο δημοτικός σύμβουλος  Αγράφων Πεσλής Παναγιώτης
Ο πρόεδρος  τοπικού διαμερίσματος Τροβάτου Τσιτσικάος Χρήστος

Από δήμο Τανάγρας
ο δήμαρχος Περγάλιας Βασίλειος
ο αντιδήμαρχος Πέτρου Νίκος
οι Δημοτικοί . σύμβουλοι Δρυχούτης Διομήδης, Κόκκαλης Γιώργος, Βρατσιώτης Νίκος

πρ.Τοπικού Διαμερίσματος Σχηματαρίου  Καραγκούνης Γεώργιος, Αντωνίου Λάμπρος
Πρόεδρος  τοπικού Διαμερίσματος  Σκούρτων Σαμπάνης Γιάννης
Πρόεδρος  τοπικού Διαμερίσματος . Λιονταρίου Σαλαγιάννης Αντώνης
ο Δημοτικός  σύμβουλος δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων Σταμούλης Αναστάσιος

και μέλη πολιτιστικών συλλόγων Σαρακατσάνων Αγραφιωτών Αιτ/νίας, Κουστέσας, Επινιανών, Τριδέντρου, Βραγγιανών, Δέντρου, Τερψιχόρη Σχηματαρίου, Πετριλιωτών, Αλιάρτου, Υψηλάντη, Επαρχίας Λιβαδιάς Τα Άγραφα 


Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και όπως λέγανε και οι παλιοί να είμαστε όλοι στο μέτρο να ανταμώσουμε στο όμορφο χωριό μας .