4ο Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στην Πλατεία» Σχηματαρίου


Ο Πολιτιστικός καιΕξωραϊστικός Σύλλογος Τροβάτου δηλώνει παρόν και συμμετέχει στην πρόσκληση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τανάγρας , στο 4ο Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στην Πλατεία».    
      Tα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Δήμος Τανάγρας ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις και πολλές εκπλήξεις. Το φετινό πρόγραμμα των Χριστουγέννων  το...
 ...διαμορφώσαμε συνθέτοντας τις ιδέες , τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, αλλά και των απλών ενεργών πολιτών , ώστε να κάνουμε όλοι μαζί  τα Χριστούγεννα ακόμη πιο φωτεινά! 
Με εκδηλώσεις στην πλατεία του Σχηματαρίου αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά!

     Στο Σχηματάρι λοιπόν, πλησιάζει το 4ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τανάγρας , καθώς και των ενεργών Συλλόγων της περιοχής. 
Όλοι αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού, για το διήμερο εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Χριστουγέννων», το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 28 και 29 Δεκεμβρίου.

     Σε έναν στεγασμένο για πρώτη φορά χώρο, τα σπιτάκια της πλατείας θα φιλοξενήσουν διάφορα εικαστικά γεγονότα, εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια χειροτεχνίας και πλήθος άλλων δράσεων συσχετισμένων με την αλληλεγγύη. Παράλληλα θα λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρότερους επισκέπτες, παράσταση κουκλοθέατρου, χορωδίες και θεατρικά δρώμενα. Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι ενδεικτικές ως προς την χρονική τοποθέτησή τους.

     Ο Αϊ Βασίλης, πάνω στο έλκηθρό του, θα περιμένει τα παιδιά για να προσφέρει τα δώρα των Χριστουγέννων, ενώ  ο τάρανδος και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Τέλος το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι, χωρητικότητας 40 ατόμων, θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, διαδίδοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων από σπίτι σε σπίτι. Και βέβαια το επαναλαμβανόμενο αυτό μικρό ταξίδι, ξεκινά και τελειώνει από την κεντρική πλατεία, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.

       Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές, να κάνουμε τα παιδιά μας πιο χαρούμενα !

Με τιμή το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Xρόνια πολλά με υγεία-δύναμη-ελπίδα!