Αγιασμός - Εγκαίνια αίθουσας χορού στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Εγκαίνια αίθουσας χοροδιδασκαλίας παραδοσιακών χορών και Πολιτιστική συνύπαρξη Συλλόγων, Τροβάτου και Τερψιχόρης.  Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός της αίθουσας χοροδιδασκαλίας παραδοσιακών χορών. Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου  Ευρυτανίας, κάναμε πράξη βασικά άρθρα του καταστατικού μας. Σύμφωνα με αυτά..
...«επιτρέπεται η συνεργασία με άλλους Συλλόγους ή Οργανώσεις κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ δια την εξυπηρέτηση των σκοπών του Συλλόγου». Γνωστοποιήσαμε την ταυτότητα ,τον σκοπό του Συλλόγου,όπου «είναι η πνευματική, ηθική και κοινωνική εξύψωση των μελών του, η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης αυτών, καθώς η επίλυση και προαγωγή των ζητημάτων».

Δραστηριοποιούμαστε όπου το Τροβατιανό στοιχείο είναι υπαρκτό ,επιδιώκοντας την διασύνδεση των μελών του με κάθε μέσο. Για την επίτευξή του, δυνατά «εργαλεία» είναι :   

Η εφημερίδα «Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ».

Η ιστοσελίδα μας «www.e-trovato.gr».

Η διατήρηση προφίλ στο facebook , «Τροβάτο Ευρυτανίας».

Τα βιβλία του Παναγιώτη Β. Σαλαγιάννη, «ΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ» το οποίο διακινείται από τον Σύλλογο μας καθώς και  «Τα Τροβατιανά».

Το ετήσιο καλοκαιρινό μας αντάμωμα, που πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου στο Τροβάτο.















 Προσθέσαμε ένα ακόμη λιθαράκι, κάναμε ένα ακόμη μικρό βήμα, στην προσπάθεια που κάνουμε για την διατήρηση και διάσωση αυτής της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Στοχεύουμε στην μακροχρόνια και επίμονη προσπάθεια όπου πραγματώνεται από γενιά σε γενιά, με απώτερο σκοπό τη διάδοση της ιστορίας και την μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του Πολιτισμού και της Παράδοσής μας.
















Ενεργοποιείται πλέον  το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, όπου σας περιμένει ,να ταξιδέψουμε όλοι μαζί ,στον μαγευτικό κόσμο των παραδοσιακών ακουσμάτων.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου  Ευρυτανίας ,θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας ,στο κάλεσμα μας ,για τα εγκαίνια της αίθουσας  χοροδιδασκαλίας  παραδοσιακών  χορών.

Από αυτό εδώ το βήμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Τανάγρας Κο Βασίλειο Περγάλια για την παραχώρηση της αίθουσας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερψιχόρης , για την άψογη συνεργασία μας. Ελπίζουμε  και ευχόμαστε  σε μια εποικοδομητική πολιτιστική συνεργασία.


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!



Με τιμή

Το Δ.Σ του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια: