ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ)

Στην 12η σελίδα στο αρχείο των θετικών γνωμοδοτήσεων της ΡΑΕ, με ημερομηνία ενημέρωσης 12 Ιουλίου 2010, γίνεται γνωστό ότι στο Τροβάτο ,στον ποταμό Αγραφιώτη, η εταιρεία Υδρία Ενεργειακή Α।Ε, με Αρ।Γνωμ।ΡΑΕ, ΡΑ 2643 και Αρ, Πρωτ. ΥΠΑΝ Δ6/Φ20,454/οικ.14573, προχωρεί στην εγκατάσταση ΜΥΗΣ, μικρής μονάδας υδροηλεκρτικής ισχύος 2,14 MW.
Με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο όφελος, την προστασία του περιβάλλοντος όπως αυτά εκφράζονται στον νόμο 2742/1999 «Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ερωτάται η ηγεσία του Δήμου Αγράφων :

1. Πώς διασφαλίζεται-προστατεύεται η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής ;
2. Ο δήμος Αγράφων έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των πολιτών για την κατασκευή των ΜΥΗΣ στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων ,κατά μήκος του ποταμού Αγραφιώτη ;
3. Ποια θα είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του όλου εγχειρήματος ;

Νομίζουμε ότι η απελθούσα ηγεσία του Δήμου Αγράφων δεν το έπραξε.

Ευελπιστούμε σε μια λεπτομερή ενημέρωση από την νέα ηγεσία του νέου δήμου Αγράφων.

Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.


2 σχόλια:

ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ τ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ είπε...

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΦΥΣΗΣ.Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΜΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΗ Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΞΗ (ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ)ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΗ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ.ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΥΤΙΡΙΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΗ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ.!!

ΕΝΑΣ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΕ