Από την εκκλησιαστική επιτροπή

Ολοκληρώνετε σιγά σιγά ένα μεγάλο κομμάτι της ανακατασκευής του εσωτερικού χώρου του ιερού ναού Αγ. Δημητρίου Τροβάτου  το  «Ιστορικό Καμάρι», όπως αναφέρεται από όλους. 
Της εκκλησίας  με τη μεγάλη ιστορία αλλά και της εκκλησίας που μέσα της φυλάει τον Τίμιο Σταυρό...




...Μετά από την  προσεκτική εργασία και γυάλισμα του Τέμπλου της εκκλησίας, όπου ήρθε στην επιφάνεια η τέχνη και η επιμέλεια με το οποίο είχε κατασκευαστεί, την αγορά και τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας, αγοράστηκε νέο προσκυνητάρι,σειρά πήρε το δάπεδο του ναού. 






Ξηλώθηκε η πέτρα και τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο μια μια όπως ήταν τοποθετημένη και μέσα. Γυαλίστηκε και ανατοποθετήθηκε στο δάπεδο πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και με την στενή επίβλεψη της εκκλησιαστικής επιτροπής.



Αγαπητοί χωριανοί. 

Πιστεύουμε ότι με τις κατάλληλες και μελετημένες ενέργειες, σύντομα αυτό το ''ιστορικό καμάρι'' θα το καμαρώνουμε όλοι. 
Όχι μόνο εμείς οι Τροβατιανοί αλλά και όλοι οι πιστοί που θα το επισκέπτονται. 

 Ελπίζουμε οτι μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμο έτσι ώστε να γιορτάσουμε την  Ανάσταση Του Χριστού σε ένα διαφορετικό περιβάλλον πολλοί Τροαβατιανοί.

Όλοι μας λοιπόν πρέπει να συμβάλουμε ώστε να μαζευτούν χρήματα για την ολοκλήρωση των έργων της εκκλησίας. 

Ένα μεγάλο πρόβλημα  επίσης είναι η έλλειψη τουαλέτας. 
Σαν εκκλησιαστική επιτροπή θα πιέσουμε  με οποιοδήποτε τρόπο όλους τους φορείς ώστε να βοηθήσουν όλοι να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

1 σχόλιο:

ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ τ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ είπε...

Η Εκκλησιαστικη Επιτροπη ενημερωνη τους χωριανους μας,οτι το Πασχα θα ειναι ετοιμη η εκκλησια του Αγ.Δημητριου,ωστε να υποδεχθη ολους εκεινους που θελουν να γιορασουν το Πασχα στο Τροβατο.Επισεις ο Ιερεας π. ΗΛΙΑΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ,θα βρισκεται ολη τη Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.Και το Σαββατο του Λαζαρου που θα διεξαχθη και το 40ημερο Μνημοσηνο τις Θανοντος Κουτσολαμπρου Γεωργιας.Επισεις αγορασαμε σε πρωτη φαση 32 ολοκαινουργιες καρεκλες,για να τοποθετηθουν στον Αγ Δημητριο,ετσι ωστε με την απομακρυνση των στασιδιων,και με την ολοκληρωση των εργων του δαπεδου,ολοκληρωνεται ο κυριος χωρος του Ναου!!!